• No Products in the Cart

Ask Marit: Scherpe foto’s op Facebook

ask-marit-scherpe-fotos

Liselot vroeg hoe je er nou voor kunt zorgen dat je écht scherpe foto’s kunt laten zien op Facebook. Facebook wil namelijk nog wel eens de kwaliteit verslechteren. Ik deel met je hoe ik het doe!

Exporteren

Hoe ik het eigenlijk al jaren doe, is mijn foto’s verkleinen naar 1400 pixels langste zijde. Ik heb veel formaten geprobeerd, en telkens opnieuw een foto geupload. Dit formaat bleek het beste te werken. Als ik een foto upload met dit formaat, blijft mijn foto perfect scherp.

Facebook en retina

Heb je ook gemerkt dat je foto’s op je timeline wel scherp zijn, en je foto’s in je header en profielfoto niet? No worries, dat ligt niet aan jou. Facebook heeft namelijk de timeline al lang geoptimaliseerd naar retina schermen, oftewel; schermen met een hele hoge kwaliteit. De coverfoto’s en profielfoto’s zijn alleen nog niét geoptimaliseerd. Dit zal vast nog wel veranderen in de toekomst, maar voorlopig moet je het dus doen met deze lagere kwaliteit.

Wat kun je dan doen met je cover image?

Wat je kunt proberen is om je cover images precies 2x zo groot als ze moeten zijn te exporteren. De Facebook cover is 828 x 315 pixels, dus je exporteert hem dan 1656 x 630 pixels.

Ik hoor heel graag of het gewerkt heeft!

2 februari 2017

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Fotomomentje

    30 januari 2017

    Ik merk inderdaad ook altijd dat mijn profielfoto’s op Facebook niet scherp zijn! Heel irritant. Ook dit werkte helaas niet.. Dan maar wachten op de update! Toch bedankt voor de tips!

LEAVE A COMMENT