• No Products in the Cart

Tip: Kleur afstemmen in Photoshop

Kleur afstemmen

Vandaag een snelle tip als je vast zit qua kleuren in je foto. Soms wil je 2 foto’s samen voegen, maar verschillen de kleuren en belichting ontzettend van elkaar. Met een handige tool kun je de kleuren afstemmen en de foto’s meer op elkaar laten lijken. Maar je kunt het ook gebruiken als hulpmiddeltje voor je foto.

Ik was bezig met een nieuwe foto voor mijn miniatuur projectje, een foto die ik overdag heb gemaakt. Echter moet het op de foto nacht lijken. Ik was al aardig op weg maar ik kreeg net niet de goede kleur naar mijn mening. Het was wel donker, maar het leek geen nacht. Ik heb een andere foto gebruikt en dat als hulpmiddeltje gebruikt.

Na flink wat lagen bewerking heb ik dit bereikt.
verschil

Je ziet, het is wel donker, maar echt nacht is het niet. Ik kreeg het niet voor elkaar, dus ging ik op google op zoek naar een andere foto, en ik vond deze;
Jungle Scene At Night
Bron

Deze foto open je in Photoshop. Vervolgens ben ik de kleur van mijn paddestoelen foto gaan afstemmen op deze foto. Dit kun je doen door afbeelding –> aanpassingen –> kleur afstemmen.

Schermafbeelding 2014-01-07 om 21.17.03

Vervolgens krijg je een scherm te zien waarbij je de bron van de foto moet kiezen. In mijn geval dus de bos foto.
Kies je foto

Vervolgens krijg je een effect waar je je dood van schrikt. Maar! Dit kun je aanpassen naar wens. Je kunt een beetje heen en weer schuiven met de verschillende schuifjes tot je een effect hebt waar je blij van wordt.
Schermafbeelding 2014-01-07 om 21.17.27

Ik merk dat mijn toegevoegde lichtje niet helemaal netjes mee komt, dus dat deel gum ik weg. De rest van de aanpassing ben ik blij mee en laat ik staan, ik maak alleen de laag iets meer dekkend. En dan heb ik dit eindresultaat!
eindresultaat

Ik laat het verschil zien:
verschil

Het lijkt misschien minimaal, maar het is precies het effect waar ik naar op zoek was, maar ik zelf niet voor elkaar kreeg. Een super handige en snelle tool!

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Beantwoorden

  daisymassy

  9 januari 2014

  Super leuke post ! Zeer duidelijk en makkelijk uitgelegd.

 2. Beantwoorden

  kim van der burgh

  11 januari 2014

  leuk!!

 3. Beantwoorden

  Juudith

  12 januari 2014

  Handig uitgelegd! leuk gedaan!

LEAVE A COMMENT