• No Products in the Cart

How to: roodheid in huid verminderen met Photoshop

voorblad
Soms heb je een model met hele rode wangetjes, voornamelijk bij kindjes kom je dit tegen. Ik werk als fotobewerker voor een kinderfotografe en vrijwel elk kind heeft vuurrode wangetjes van de inspanning en plezier. Dit wegwerken is heel eenvoudig, als je het trucje even kent. Vanwege het betreffen van kindjes en omdat het niet mijn foto’s zijn kan ik die foto’s niet gebruiken, maar ik zal het in een kort filmpje laten zien op een van mijn eigen foto’s.
Wat je doet is heel simpel:

1. Maak een nieuwe aanpassingslaag met kleurtoon/verzadiging
2. In het drop-down menuutje selecteer je de rode tinten
3.  Je gooit de verzadiging geheel omhoog zodat je kunt zien waar de rode tinten zitten
4. Vervolgens sleep je de soort ‘streepjes’ naar elkaar toe, tot je eigenlijk alleen dat stukje overhoud wat je weg wil hebben. Als het iets meer is is het niet zo erg, zo precies krijg je het niet.
5. Vervolgens zet je de verzadiging weer terug, maar iets verder dan waar je begon, op ongeveer -10 ofzo, beetje kijken wat nog mooi is en bij de foto past, en sleep je het schijfje in de kleurenbalk iets meer richting het blauw tot het rode wat geel is geworden.
6. Dan klik je dubbel op de witte aanpassingslaag in je lagenpalet en klik je op ‘omkeren’. Je pakt je brush in wit en je verft op de rode plekken. En tadaaaa, als sneeuw voor de zon!

Met dit simpele en snelle trucje zijn jouw modellen altijd rode-wangetjes vrij 🙂

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Beantwoorden

  Nina S (NinFotografie)

  29 mei 2014

  Handig! Ik doe het meestal op een manier die iets langer duurt en minder precies is. Dus in het vervolg gebruik ik deze truc 😉

 2. Beantwoorden

  Marieke

  24 november 2014

  Handig en snel! Ik heb dit gisteren voor het eerst toegepast bij een kindje met erg rode eczeem wangetjes.
  Ik werk met photoshop elements en kon alleen het laatste deel, nl het ‘omkeren’ niet vinden. Heb nu een masker gevuld met zwart en dan de wangetjes met een wit penseel bewerkt. Voor mijn idee werkte dit prima. Komt dit overeen met het omkeren in photoshop CS?

  • Beantwoorden

   Ton van de Blaak

   3 januari 2016

   Hoe heb je dat masker gevuld met zwart

 3. Beantwoorden

  melissa

  7 april 2015

  Welk fotoshop programma heb jij?
  die van jou ziet er zooo handig uit 🙂

 4. Beantwoorden

  Loes

  1 januari 2016

  Bedankt voor deze tutorial! Ik heb een vriendin die snel rode wangen krijgt en die ik erg blij heb kunnen maken door foto’s van haar op deze manier te bewerken!

 5. Beantwoorden

  grada

  10 juni 2016

  Vind toch stukken fijner en makkelijker als jij het zelf uitlegd 😉

  groetjes

LEAVE A COMMENT