• No Products in the Cart

Brushes downloaded

brushes downloaden
Ik gebruik verschillende brushes in photoshop, onder andere glitter- en lichtbron brushes. Voor een tutorial die binnenkort online komt heb je waterverf brushes nodig, dus ik wil jullie vandaag eerst uitleggen hoe je die moet downloaden!
In dit soort gevallen geldt ‘Google is your best friend’. Ben je op zoek naar lichtbron brushes? Typ dan gewoon iets in als ‘light source brushe psd’. Meteen krijg je een hele lijst met sites vol met brushes.
Een goede site die vol met mooie gratis brushes staat is deze.

Meestal kom je op Deviantart uit, waar je dan rechts in het scherm ‘download’ ziet staan. Hier klik je op, en je brushes worden gedownload.

Schermafbeelding 2014-04-11 om 14.25.31

Je zult soms een bestandje uit moeten pakken, maar meestal is het gewoon een losse brush die tussen je downloads verschijnt.

Schermafbeelding 2014-04-11 om 14.25.55Vervolgens moet je de brushes nog toevoegen in photoshop! Eigenlijk is dit ook helemaal niet moeilijk. Je opent Photoshop, en vervolgens klik je op het brush icoontje links in de balk. Dan klap je het menuutje waar alle brushes in staan uit.
Schermafbeelding 2014-04-11 om 14.31.00
In dat uitklapschermpje klik je op het instellingen wieltje rechtsboven, en kies je de optie ‘penselen laden’. Je finder of bestanden worden dan geopend, en je zoekt naar je brush bestand en klikt die aan.

En dan heb je nieuwe brushes! Ze verschijnen automatisch bij de rest van je brushes, onderaan. Nu moet ik zeggen dat er in de meeste sets brushes maar 1 á 2 brushes zijn die me bevallen. Door met je rechtermuisknop op de brushes te klikken kun je de brushes die je niks vind weer verwijderen, en de rest eventueel een naam geven.

Schermafbeelding 2014-04-11 om 14.38.33

En dat is eigenlijk alles wat je hoeft te doen.

Enkele brushes die ik vaak gebruik komen uit de volgende pakketten:

Hebben jullie nog aanraders wat brushes betreft?

RELATED POSTS

0 Comments

  1. Beantwoorden

    Juudith

    18 april 2014

    handigg! ik gebruik eigenlijk nooit meer brushes.. misschien toch maar eens gaan doen..

LEAVE A COMMENT