• No Products in the Cart

Hoe kom je aan Adobe Photoshop?

photoshop

Ik krijg heel vaak de vraag ‘Hoe kom je aan Adobe Photoshop?’. Veel fotografen willen met Photoshop werken om hun foto’s beter te kunnen bewerken. Ik laat je zien hoe je aan Photoshop en/of Lightroom kunt komen!

Surfspot/Slim.nl – €130,- per jaar voor studenten

Surfspot is een online webwinkel vol met online producten. Je kunt er laptops etc kopen, maar dus ook software zoals Photoshop! Ik heb hier het hele Adobe Creative Cloud pakket gekocht, met alle Adobe programma’s erin. Voor ongeveer  €130 per jaar kun je hier het hele pakket aanschaffen. Je krijgt dan dus naast Photoshop en Lightroom ook programma’s als Premiere Pro, InDesign, Illustrator, etc. Alle programma’s updaten automatisch dus je hebt altijd de nieuwste versies. Slim.nl is een vergelijkbare website die ditzelfde pakket biedt voor dezelfde prijs.

Adobe website – €144 per jaar 

Op de Adobe site zelf kun je het ‘fotografen pakket’ kopen. Dit pakket kost €12,09 per maand en hier zitten dus Photoshop CC en Lightroom CC in. Deze programma’s komen ook uit de Creative Cloud dus updaten ook automatisch, zodat je altijd de nieuwste versie hebt.

Adobe website – gratis proefversie

Je hebt ook een proefversie op de website van Adobe. Deze kun je dan voor 30 dagen gratis gebruiken. Dit is natuurlijk perfect als je maar eenmalig Photoshop nodig hebt.

Marktplaats /Bol.com- verschillende prijzen

Iets wat ik je niet per se zou aanraden, maar wat wel een optie is, is zoeken op Marktplaats. Vroeger kon je Photoshop nog op CD kopen, en deze kun je dan ook nog op Marktplaats vinden. Het nadeel is dus dat je één specifieke versie koopt, en deze zal nooit updaten. Je werkt dus sowieso met een wat verouderde versie. Het voordeel is dat de prijzen laag zijn en je maar één keer iets hoeft te betalen. Bol.com is iets veiliger dan Marktplaats en verkoopt ook tweedehands producten. Mocht je voor deze optie gaan zou ik ervoor kiezen om via Bol.com iets te bestellen.

Downloaden – gratis

Natuurlijk heb je ook nog de optie om de programma’s illegaal te downloaden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, en er zitten ook veel nadelen aan. Vaak zitten er storingen en glitches in het programma en werkt niet alles naar behoren. Daarnaast krijg je ook vaak te maken met virussen. Liever niet doen dus!

Heb je het geld er toch echt niet voor over, dan zijn er natuurlijk een paar andere programma’s die je zou kunnen gebruiken, zoals Pixlr en Gimp. Maar voor de echt fanatieke fotografen is Photoshop echt een must-have aankoop waar je zeker geen spijt van gaat krijgen!

RELATED POSTS

1 Comment

 1. Beantwoorden

  Florina

  16 juni 2016

  Hoi,
  Goede uitleg. Maar misschien goed om te vermelden dat Slim en Surfspot wel een binding met het onderwijs vragen. Zelf of als ouder van een kind in het onderwijs. Anders kun je niet inloggen en downloaden/bestellen bij genoemde instanties.
  Groetjes Florina

LEAVE A COMMENT