• No Products in the Cart

Het beste werk van: Leon Duinmaijer

Beste werk van

Vandaag laat ik je de beste foto’s zien van Leon Duinmaijer!

Wie is Leon?
Ik ben Léon Duinmaijer (32jr) en woon in het mooie Limburgse dorpje Maasbracht. Ik werk al ruim 11 jaar in de beveiliging, maar daarnaast heb ik altijd al een passie gehad voor fotografie. In 2011 ben ik daarom gestart met een avondopleiding Fotograaf bij SYNTRA in Hasselt (België). Deze opleiding heb ik naast mijn fulltime baan gevolgd en met succes afgerond in 2014. In datzelfde jaar heb ik mij ingeschreven bij de KvK.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik ben lang geleden begonnen met een Pentax om te bekijken of ik ook wel echt graag verder wilde met fotografie. Een aantal jaren later heb ik een Canon 5D Mark II gekocht met een 24-70mm. Inmiddels heb ik ook daarbij ook een Canon 5D Mark III gekocht een 100mm, een 70-200mm, een 35mm en een 85mm.

Wat fotografeer je het liefst?
Ik vindt portretfotografie erg leuk om te doen, zowel mens als dier. Ook fotografeer ik graag op bruiloften. Het vastleggen van emotionele momenten, de vreugde en de sfeer het is gewoon te gek om te fotograferen.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Iemand die ontzettend mooie portretfoto’s maak is Magdalena Berny. Ze weet op een hele mooie natuurlijke manier het licht te vangen op haar modellen. Over het algemeen geeft dit een hele rustige sfeer in de foto’s wat mij erg aanspreekt. Dani Diamond is ook een fotograaf die mij inspireert. Hij fotografeert fashion en modellen in grote steden zoals New York. Hij heeft een bepaalde manier van nabewerking die ik graag onder de knie zou willen krijgen.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Ik wil dolgraag eens fotograferen in New York! Hiervan heb ik vele foto’s voorbij zien gaan op Internet. Het lijkt mij heel leuk om de sfeer van de stad te combineren met portret en straatfotografie in deze overweldigende stad.

Het beste werk van Leon


F2.8, 1/125e sec, ISO 400, 200mm
De hond poseert hier mooi en de sfeer in de foto is erg aangenaam, hij is gemaakt in het bos waar Flynt zich helemaal in zijn element voelde. Gelukkig bleef hij rustig zitten waardoor ik deze foto heb kunnen nemen.


F13, 1/160e sec, ISO 100, 35mm
Deze foto vindt ik uniek vanwege zijn locatie op Aruba. De sfeer door de rotsen en de vuurtoren op de achtergrond met het prachtige bruidspaar op de voorgrond maken het plaatje compleet. De foto heb ik omgezet in zwart wit en ik heb het contrast wat verhoogd. Vaak hoor je zeggen dat een zonnebril op de foto niet kan. Ik ben eigenwijs en wil laten zien dat het ook een toegevoegde waarde kan hebben als deze juist wel in beeld wordt gebracht.


F13, 5 sec, ISO 100, 38mm
Deze foto heb ik gemaakt tijdens een mistige ochtend ergens aan het water. Eigenlijk waren alle ingrediënten aanwezig om dit mooie rustgevende beeld te creëren. Het pad trekt je door de foto heen, de compositie is in mijn ogen perfect. Ook de omzetting in zwart wit heeft hier een toegevoegde waarde waardoor dit voor mij een van de beste landschapfoto’s is geworden die ikzelf ooit gemaakt heb.

Wil je meer zien van Leons werk? Kijk dan op zijn website.

 

19 november 2015

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Jennifer

  23 november 2015

  Mooie fotos! En leuk dat zijn gewone baan beveiliger is, want zoiets verwacht je eigelijk niet bij een beveiliger haha.

  • Beantwoorden

   Léon

   26 november 2015

   Die reactie hoor ik vaker inderdaad. Mensen zijn positief verrast als ze dit horen. Fotografie is mijn 2e beroep en wellicht in de toekomst een carrièreswitch van beveiliger naar fotograaf.

LEAVE A COMMENT