• No Products in the Cart

Achter de schermen: statistieken

Ik geef jullie een kijkje achter de schermen, hoe bedenk ik dingetjes, hoe voer ik ze uit, en hoe zit het met de statistieken? Kijk verder voor een kijkje achter de schermen van mijn blog!

Ik heb een blogboekje waar ik ik alle dingen in schrijf die ik bedenk, en waar ik mijn posts in bijhoudt. Het is een klein A5 boekje van de HEMA.

1IMG_0547

Links zie je bijvoorbeeld mijn tutorial voor een warm vintage effect, maar dan heel ruw en lelijk uitgeschreven. En rechts wat verschillende posts van een tijdje geleden ingepland!

2IMG_0552

Je ziet dat ik eigenlijk heel ver vooruit werk. Links de planning die ik had gemaakt toen ik op zomervakantie ging, en rechts de planning van nu! Ik schrijf nu meestal zo’n hele maand vooruit, dus nu is alles tot eind oktober al klaar. Dit vind ik fijner werken, zo kan ik gewoon iets schrijven als ik tijd heb en dat er meteen achteraan plannen zodat ik nooit zonder blogposts zit. Het lukt niet altijd hoor, maar ik probeer altijd een aardig rijtje posts in te plannen.
Overigens zie je ook wat een georganiseerde chaos ik ben, haha. Tig keer krassen, wisselen, en weer veranderen.

3IMG_0553

En nog een kleine sneak peek wat er gaat komen!

Statistieken
En dan de statistieken.. Hoe vaak wordt mijn blog eigenlijk bezocht?

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.13.13

Dit schrijf ik de ochtend, dus voor vandaag (voor jullie gisteren) heb ik nog niet zo heel veel bezoekers. Je ziet, het gaat een beetje af en aan. De pieken zijn op dagen dat ik een nieuw artikel ge-upload heb, daarna loopt het langzaam af tot ik weer een nieuw artikel upload. Gemiddeld heb ik per dag zo’n 100 bezoekers en tussen de 300 en 400 views.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.15.42

En kijk hoe leuk, mijn jaar overzicht in maanden! Vanaf april ging het ineens best flink omhoog. In Juni was er een dip, dat kon ik heel duidelijk merken. Toen was het heel erg mooi weer en ik denk dat het daarmee te maken heeft. Ik merk vaker dat het op dagen met mooi weer rustiger is op mijn blog. Logisch natuurlijk. Augustus was mijn beste maand tot nu toe met 2358 bezoekers en 11.454 views! Terwijl ik vorig jaar oktober begon met 250 bezoekers en 681 bezoekers.

Best bekeken artikelen
Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.18.49

Naast de homepage, archief en het about me stukje staat er een artikel héél duidelijk bovenaan. Het artikel ’25 redenen: Waarom je niet met een fotograaf moet daten’. Dit artikel is echt super vaak gedeeld op Facebook en spreekt nog veel mensen dan fotografen aan. Daarnaast staat Lightroom voor dummy’s – minicursus op nummer 2! Verrassend, vond ik. Ik zie ook aan de verwijzingen dat veel mensen via Google bij dit artikel terecht komen. Leuk!

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.21.27

Ook dit groepje scoort erg goed. De dromerige sfeer tutorial was mijn allereerste tutorial die ik schreef! Super leuk dat die dus op nummer 1 staat qua tutorials.

Hoe vinden mensen mijn blog?
De lijst aan verwijzers is erg groot, maar er springen duidelijk wat websites en links bovenuit.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.23.24

 

Heel veel bokkers! Hoe leuk is dat, mensen komen voor 90% door mijn onderschrift hier terecht, en een aantal via het ‘Bloggers’ topic op Bokt.
De meeste mensen komen op mijn blog via mijn fotografie Facebook en mijn fotografie site staat ook erg hoog. Ook op Girlscene, een forum waar ik ook af en toe wat plaats zitten wat volgers, en een heel aantal volgt mij op Bloglovin’.
Het is echt leuk om af en toe te kijken waar iedereen vandaan komt, soms komen ze van de gekste plekken. Dan sta ik ineens op een of andere chinese site, of op een frans forum. Vreemd. Maar leuk!

Waar komen mensen vandaan?
Dit vind ik altijd zó leuk om te bekijken!

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.26.48

De meeste bezoekers komen uit Nederland, daarna volgt België, en daarna op nummer 3 de VS! Ik snap dat nog steeds niet zo goed, want al mijn blogposts zijn in het Nederlands, dus hoe kunnen ze het volgen? Toch heb ik dit jaar al zo’n 500 mensen uit de VS op mijn blog gehad. Andere leuke landen zijn Cambodja, San Marino, Afghanistan, Azerbeidzjan, Myanmar, de Seychelles (oeh! lucky you), en Macedonië. Ook een flink aantal mensen uit Suriname, die kunnen natuurlijk gewoon Nederlands lezen!
Ik denk dat er ook heel veel Nederlanders op vakantie tussen zitten, want in de zomerperiode kwamen er ineens veel meer mensen uit Frankrijk en Spanje, haha.

De gekste zoektermen
Soms komen mensen op mijn blog door echt de idiootste dingen in te vullen in Google.
‘mhilariusfotografie’ – deze staat bovenaan! Gelukkig maar, ik ben goed te vinden!
‘je foto’s bewerken als een fotoshoot’ – Deze vind ik leuk, haha. Blijkbaar kan dat bij mij! 7 mensen kwamen daardoor op mijn blog.
‘leuke foto’s om hoofden op te photoshoppen’ – Euuuh. Heb ik die? :’)
‘verschil vlindertuin en botanische vlindertuin’ – Jaja, stiekem ben ik botanicus en weet ik alles over vlinders en vlindertuinen.
‘stand van de ogen bij een kind’ – Ik heb echt geen idee waarom dit bij mij terecht komt.
‘hoe moet je van een paard af’ – HAHA hier moest ik toch echt even om lachen, hahaha. Je bent wel echt in de laatste fase van wanhoop beland als je gaat googlen hoe je ooit weer van je paard af komt en dan nog op mijn blog uit komt ook.
‘niels van der laan vriendin’ – Oeh. Wie is Niels van der Laan?

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om op deze manier een kijkje achter de schermen te krijgen!

 

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Beantwoorden

  Suzanne

  30 september 2014

  Haha hilarisch die zoekwoorden van google.
  Hoe kan je die trouwens zien? Ik kan enkel zien via welke websites ze komen via een piwik plug in. Maar geen zoekwoorden.
  Ben wel benieuwd 🙂

  • Beantwoorden

   marithilarius

   30 september 2014

   Bij statistieken staat ergens links ‘zoekmachine termen’!

 2. Beantwoorden

  Lieke van den Oord

  30 september 2014

  Haha leuk artikel! En die zoektermen :’) Kan je dit soort statistieken alleen via wordpress bekijken?

  • Beantwoorden

   marithilarius

   30 september 2014

   Ja geloof het wel! Of nouja, met google statistieken moet het ook lukken geloof ik

 3. Beantwoorden

  chanelart

  30 september 2014

  Wat leuk om te zien!
  En die zoektermen zijn echt hilarisch, haha!

 4. Beantwoorden

  dresses and daisies

  30 september 2014

  Leuk om eens in de stats van een ander te kijken 🙂

 5. Beantwoorden

  Mijn kleine geheimpjes

  7 oktober 2014

  Hahaha, geweldig hoe ze zo via random zoektermen toch bij je blog uitkomen!
  Erg leuk om deze post te lezen :).

 6. Beantwoorden

  Marieke

  9 oktober 2014

  Ahh sneak preview!! 50 mm lens. Heb er een, maar nog weinig gebruikt. Dus ben benieuwd!

 7. Beantwoorden

  Renee

  19 oktober 2014

  Wat voor plugin gebruik je voor het weergeven van de statistieken op wordpress?

  • Beantwoorden

   marithilarius

   19 oktober 2014

   Geen! Dit zijn gewoon de stats van wordpress zelf

LEAVE A COMMENT