• No Products in the Cart

Vintage feeling in Lightroom

hoikopie

Na de laatste tutorial kreeg ik wat reacties dat niet iedereen Photoshop heeft, en dus geen vintage sfeer kunnen creëren. Nou, niet getreurd, nu ook een tutorial voor in Lightroom!

Eigenlijk is het enige wat je hoeft te doen de volgende instellingen overnemen in je Lightroom:

Schermafbeelding 2014-03-04 om 14.40.41
In het standaardvlak voeg je allereerst iets contrast toe. Belichting toevoegen kun je een beetje naar smaak, bij deze sfeer hoeft de foto niet heel veel licht te hebben. Door de Hooglichten en Witte tinten wat naar beneden te halen, en de schaduwen wat naar boven krijg je een wat rustiger beeld in de foto. Door wat zwarte tinten toe te voegen krijg je weer iets meer kracht en diepte in je foto terug.

Qua kleur maak je de foto iets warmer door de temperatuur iets te verhogen. Je zult merken dat je foto ietsjes geler wordt. Je voegt ook iets roze/paars toe voor een wat ouder effect.

Schermafbeelding 2014-03-04 om 14.40.52
Vervolgens de curves, dit werkt eigenlijk hetzelfde als in Photoshop. Om de curve op deze manier te slepen klik je op het kleine vierkantje rechts onder met de curve erin.

Schermafbeelding 2014-03-04 om 14.42.17
Vervolgens, net zoals in Photoshop, vignettering! De mate hiervan kun je naar smaak toevoegen, het is een beetje wat je zelf wil.
En dit is hoe je in Lightroom ook in een paar simpele stappen een vintage effect kan bereiken! Niet helemaal hetzelfde als in Photoshop, maar ontzettend vergelijkbaar.

Schermafbeelding 2014-03-04 om 14.40.22

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Beantwoorden

  robin

  6 juli 2014

  De curve staat bij mij gewoon schuin. Ik kan hem niet omhoog krijgen zoals je dat in de linkerhoek hebt gedaan, hoe doe je dat want dat geeft juist die sfeer en dat verschuiven krijg ik alleen in photoshop voor elkaar.

  • Beantwoorden

   maritkaty

   6 juli 2014

   Je kunt klikken op het vierkantje met de curve erin rechts onder de curve om hem te verschuiven! Anders wil het niet inderdaad

LEAVE A COMMENT