• No Products in the Cart

Het beste werk van.. Wilke

Vandaag laat ik je het werk zien van Wilke, die in 2013 is afgestudeerd als fotografe!

Wie is Wilke?
Mijn naam is Wilke Tiellemans, 21 jaar oud en woon in Ravenstein. Van jongs af aan wilde ik altijd al een camera in m’n handen hebben. Het was dan ook niet zo gek dat ik fotografie ging studeren. In juni 2013 ben ik afgestudeerd als fotografe en zo ben ik een paar maanden later voor mezelf begonnen.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer momenteel met de Olympus E5, meestal met de 50mm F2.0 lens er op. Ik hou van dat lensje. Ontzettend scherp, lichtgevoelig en perfect voor portretten.

Wat fotografeer je het liefst?
Ik fotografeer het liefst personen. Een fotoshoot is altijd gezellig en het contact met mensen is wat het uniek maakt. Op het moment ben ik me wat meer aan het focussen op shoots op locatie, lekker buiten de natuur in. Voorheen heb ik veel in de studio gefotografeerd. Wat ik erg leuk vind om te doen (en tevens nog te weinig doe) is artistiek oriënteren met foto’s. Dat wil voor mij zeggen; over de foto heen schilderen, foto’s in brand steken etc. Er staan een aantal voorbeelden hiervan op mijn website.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
De fotografen die ik erg bewonder, zijn Laura Zalenga en Aisha Zeijpveld. De sfeer die Laura kan neerzetten vind ik geweldig. Aisha Zeijpveld vind ik artistiek erg sterk, in combinatie met portret.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Wat ik meer wil gaan fotograferen zijn paarden. Paardrijden is naast fotograferen mijn grootste hobby, om deze twee samen te combineren lijkt me geweldig.


Hier heb ik mijn vriend geportretteerd in zijn appartement, waar hij destijds aan het verbouwen was. Ik wilde hem graag een keer op de foto zetten, de omgeving vond ik hier super. Wat je hier in de foto ziet rondvliegen zijn behangsnippers. Ik had de camera hier op de timer gezet op een statief. Wanneer de foto gemaakt werd gooide ik behangsnippers in de lucht. Aan de rechterkant van de foto is een groot raam, wat voor het nodige licht zorgde.


Schermafbeelding 2014-10-13 om 15.31.23Deze foto heb ik gemaakt in de koepelgevangenis in Arnhem. Na 8 maanden had ik eindelijk toestemming om gedetineerden te portretteren en hier een serie van te maken. Deze man heeft een foto van zijn dochtertje vast, die hij uiteraard erg mist. Het was voor mij een ontzettende mooie, leerzame maar toch spannende ervaring. Ik zou mijn serie graag willen uitbreiden en fotograferen in andere gevangenissen, wellicht ooit in het buitenland. Dit was mijn eindserie van mijn opleiding. Je voelt zijn verdriet in deze foto.Schermafbeelding 2014-10-13 om 15.33.47Mijn artistieke uitlaatklep: schilderen. Iets wat ik eigenlijk te weinig doe maar wat ik erg leuk vind. Hier heb ik een portret gemaakt in de studio. Deze foto uitgeprint en er daarna overheen geschilderd met acryl verf. Ik heb hier ontzettend leuke reacties op mogen ontvangen. Na wat meer oefenen wil ik dit graag aan kunnen bieden aan mijn klanten.

Wil je meer van het werk van Wilke zien? Bekijk dan haar website.

RELATED POSTS

0 Comments

  1. Beantwoorden

    Juudith

    7 november 2014

    prachtig werk zeg! heel mooi!

LEAVE A COMMENT