• No Products in the Cart

Het beste werk van.. Stéphanie

De volgende editie alweer, vandaag met het werk van de 17-jarige Stéphanie Mieras!

Wie is Stéphanie?
Mijn naam is Stéphanie Mieras. Ik ben 17 jaar jong en word op 13 januari 2015, 18 jaar. Ik zit op dit moment in het laatste jaar van de HAVO en als ik mijn diploma behaald heb, wil ik HBO Rechten gaan studeren in Den Haag. In 2010 begon ik met fotograferen. Ik had toen nog geen goede camera, maar dit met mijn telefoon. Dit waren natuurlijk nog geen spectaculaire plaatjes. In 2012 vroeg een nicht van mij of ik haar spiegelreflexcamera eens wilde lenen om te oefenen, omdat ze wist dat ik graag fotografeerde. Ik heb hem sindsdien niet meer terug gegeven en hem overgekocht. Hij hoort nu echt bij mij. Na veel oefenen en steeds eens wat nieuwe lenzen gekocht, heeft deze camera me nu gebracht, waar ik nu ben. Ik gebruik deze body nog steeds en hij heeft me laten zien, dat je geen hele professionele camera nodig hoeft te hebben om professionele foto’s te maken, het heeft allemaal te maken met hoe jij als fotograaf het beste weet te halen uit je camera.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer met de Nikon D80 body en Nikon 50mm 1.8 G, Tamron 70-300 5.6 en Nikon 18-135 5.6 lenzen.

Wat fotografeer je het liefst?
Het onderwerp wat ik liefst fotografeer zijn paarden, omdat daar mijn passie ligt. Ik kan daar goed mee samenwerken en weet precies hoe ik ze op de foto wil hebben.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Er zijn een hoop fotografen waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Maar de beste fotograaf op dit moment vind ik Christiane Slawik. Ik vind haar zo goed, omdat ze ten eerste heel veel bijzondere paarden op de wereld heeft gefotografeerd in settings die je niet zo snel zou bedenken. Haar plaatjes zijn niet standaard, want de poses van de paarden zijn soms net wat anders dan wat een andere fotograaf zou doen. En toch klopt het áltijd en is het altijd bijzonder! Dit vind ik zo ontzettend knap.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
In de toekomst wil ik net als Christiane Slawik naar andere landen reizen, om daar bijzondere paarden op bijzondere plekken te gaan fotograferen.

 


Deze foto heb ik gemaakt van een hele goede vriendin van mij. Ze had daar een prachtige lange jurk aan en met het felle zonnetje als tegenlicht gaf het uiteindelijke plaatje een sprookjessfeer. Dit vind ik erg mooi aan deze foto.


In de zomer van 2014 heb ik de huisdieren van de klanten van een dierenwinkel op de foto gezet. Waaronder deze ontzettend schattige pup. En lief kijken dat ze kon.. Deze foto vond ik dus gewoon té schattig om hem niet te delen, daarom hoort deze foto ook mijn rijtje van drie beste foto’s.Als laatste moet er natuurlijk ook een paardenfoto in mijn rijtje komen, want hier ligt immers mijn passie. Ik heb natuurlijk veel foto’s die ik erg mooi vind, maar deze foto vind ik toch wel een van de bijzonderste. Dit komt denk ik door de compositie. Ik vind het kasteel op de achtergrond erg mooi en dan zo een lekker groot en stevig Trekpaard op de voorgrond. Op deze foto heb ik ook heel veel leuke reacties gekregen.

Wil je meer van het werk van Stéphanie zien? Bekijk dan haar website.

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Beantwoorden

  Kimberley

  17 oktober 2014

  Leuk artikel!
  Kan ik me ook nog steeds aanmelden voor het beste werk van…? 🙂

  Ohja, bij de 5e zin van boven staat over gekookt moet volgens mij overgekocht zijn hihi 😉

  • Beantwoorden

   marithilarius

   17 oktober 2014

   Je kunt je nog steeds aanmelden! Ga het even aanpassen, hihi

 2. Beantwoorden

  Juudith

  20 oktober 2014

  Mooooi! Dat hondje is echt zo leuk!

LEAVE A COMMENT