• No Products in the Cart

Het beste werk van.. Nine

Vandaag alweer de tweede editie van dit jaar, het beste werk van Nine!

NineWie is Nine?
Ik ben Nine, ik ben 17 jaar oud en ik woon op de grens tussen Brabant en Limburg, in een leuk, klein dorpje. Momenteel ben ik naast fotograferen vooral bezig met school, ik hoop komend jaar mijn havo diploma te halen, en daarna een leuke studie te gaan doen. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik mijn eerste spiegelreflex camera gekocht, en ben ik heel veel foto’s gaan maken. Na een jaar kreeg ik af en toe wat aanvragen van bekenden voor fotoshoots. Sindsdien ben ik serieuzer gaan fotograferen, en krijg ik steeds meer aanvragen!

Met welke apparatuur fotografeer je?
Canon 60D + 85mm 1.8 en sinds kort de 70-200 4.0, maar ik gebruik nu vooral de 85mm, omdat ik nog moet wennen aan de 70-200.

Wat fotografeer je het liefst?
Kinderen vind ik het allerleukste om te fotograferen, het liefst tot een jaar of 3. Ze zijn dan nog spontaan in alles wat ze doen, waardoor elke foto anders is, en vaak zijn de foto’s ook anders dan wat je van te voren in gedachten had. Ik ben nu ongeveer een halfjaar bezig met het fotograferen van kinderen. Daarvoor heb ik vooral modellen en gezinsfoto’s gemaakt, wat ik ook nog steeds leuk vind om te doen.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Lisa Holloway en Elena Shumilova, hun kinderfoto’s vind ik heel sfeervol, en zijn precies op het juiste moment gemaakt. Ze hebben een heel eigen stijl, wat ik ook ooit wil bereiken. Qua fashion fotografen vind ik Amanda Diaz erg goed, ook haar foto’s hebben een hele eigen stijl, alles klopt aan haar foto’s.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Ik zou heel graag eens kinderen willen fotograferen in de natuur van bijvoorbeeld Amerika of een ander mooi land. Ook wil ik al een tijdje op het strand fotograferen, maar dat komt er steeds niet van.

Het beste werk van Nine


f/3.2, ISO 250, 1/400e sec
Een foto waar ik zelf wel trots op ben. De houding van het jongetje klopt helemaal met de kleding en de brandweerauto, ook het gezicht van de hond vind ik er erg leuk bij. Het jongetje is pas 11 maanden, maar kreeg de auto al zelfstandig vooruit, heel leuk om mee te maken !


f/2.8, ISO 400, 1/125e sec
Erg gaaf om te doen: modellen fotograferen in de ENKA fabriek ! Ik vind zelf bij deze foto alles kloppen, de kleding en het model, de make-up, de stoel en de omgeving. We hebben met een aantal fotografen en modellen voor een dagdeel deze fabriek afgehuurd, en er zijn van iedereen hele gave resultaten uit gekomen.


f/2.8, ISO 200, 1/1600e sec
Nog een kinderfoto, van een meisje van een zoekactie via mijn facebookpagina. Dit is een van mijn eerste ‘echte’ kinderfoto’s. Omdat ik wilde oefenen met het fotograferen van kinderen had ik een oproepje op facebook gezet en daar heb ik deze kleine meid, Joy, onder andere voor uitgekozen ! Ik vond de hoed er erg leuk bij passen, maar ik vond er te veel felle (afleidende) kleuren in zitten, daarom maakte ik de foto zwart-wit, wat uiteindelijk ook veel mooier is uitgekomen !

Wil je meer zien van Nines werk? Kijk dan op haar website.

 

RELATED POSTS

5 Comments

 1. Beantwoorden

  Kim

  12 oktober 2015

  Beste Marit,

  Zou je me uit kunnen schrijven van de nieuwsbrief? Hoe leuk je blog ook is, ik heb geen tijd meer om deze meerdere malen in de week te lezen.

  Mvg Kim

  • Beantwoorden

   admin

   12 oktober 2015

   Als het goed is kun je dat zelf doen! In de mail zou ergens die optie moeten staan.

 2. Beantwoorden

  Senna

  12 oktober 2015

  Heel erg mooi! De foto van het jongetje en de hond vind ik echt geweldig.
  Ik zou graag haar website eens bekijken, maar de link werkt niet.

 3. Beantwoorden

  Inge

  12 oktober 2015

  Nine… een bijzondere fotografe!!!! Super geduldig, levert geweldige foto’s!!! Erg gezellig!!!!! Erg leuk!!!!! (en maakt mij nog trotser op kind en hond :-))

LEAVE A COMMENT