• No Products in the Cart

Het beste werk van: Kelly

kelly

In deze editie het werk van reportage fotografe Kelly Donckers!

Wie is Kelly?

Ik ben Kelly Donckers, en alweer 20 jaar. Voor mijn 18de verjaardag kocht ik vrij impulsief een spiegelreflex camera, een canon 600D. Ik kende er niets van, maar ben dan wel weer het type persoon dat de camera niet op de automatische stand wou laten staan. Ik begon wat te oefenen met de basis instellingen en een heel basic bewerkingsprogramma. Ik vond mezelf natuurlijk al heel goed, met mijn veel te geel bewerkte foto’s.

Ik kon nogal snel een 70-200mm f/4.0 kopen van mijn buurman voor een heel schappelijke prijs. Ookal was ik eigenlijk nog een leek, ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb! Daardoor ga je toch wat meer uitproberen en wil je je geld er uit halen.

Die zomer vond ik het heel moeilijk om een studie te kiezen, dierenartsassitente was optie één. Maar met een niet zo geschikte vooropleiding, was ik hier toch echt wel bang van. Optie 2: fotografie. En wat ben ik blij dat ik voor optie 2 ben gegaan! Momenteel studeer ik dus voor een professionele bachelor Fotografie aan de hogeschool. Ik heb mijn 1ste jaar volledig afgerond, en wat heb ik veel bijgeleerd! Toen ze me eerst vroegen wat ik wou fotograferen had ik geen idee. Maar nu is dat heel duidelijk, ik wil reportage fotograaf worden!

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik ben begonnen met een 600D met uitlens. Daarna is er een 70-200mm f/4.0 bij gekomen (top lens voor relatief weinig geld!). Vervolgens een 50mm 1.8, die volgens mij standaard bij elke fotograaf in de tas moet zitten! Super toffe lens voor echt geen geld.

Toen ik een huwelijksboeking had vast staan wou ik toch heel graag mijn kitlens upgraden, omdat er een cashback actie op zat bij canon ben ik voor de 24-70mm f/4.0 gegaan. Die wil ik later graag updaten naar een f/2.8 maar daar ontbrak het geld toen even voor. Wel echt een super scherpe lens!
Verder nog een flitser, reflectiescherm.. Ik wil graag nog wat filtersetjes kopen, maar eerst sparen voor een Fullframe body.

Wat fotografeer je het liefst?
Ik fotografeer het liefst reportage gewijs. Mensen doen poseren is echt niet mijn ding. Het liefste kom ik ergens binnen, en doen de mensen alsof ik er niet ben. Dat ik lekker mijn eigen ding kan doen, registrerend fotograferen. Zonder veel poespas.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Ik volg een facebook pagina (worbz), die ik iedereen kan aanraden! Hier komen heel veel artistieke foto’s op. Bijna alles wat er op gepost wordt vind ik echt de moeite.

Verder is Jasper Léonard ook echt een aanrader om te volgen! Hij maakte zijn eigen lenzen constructies om zo speciale effecten te bekomen. Ook fotografeert hij analoog met meerdere belichtingen door elkaar, hierdoor krijg je vaak heel speciale effecten.

Anton Kusters is ook een topper om te volgen. Met zeer leuke projecten. Zo heeft hij zich ingeburgerd in de Yakuza, een japanse criminele organisatie. Echt een heel indrukwekkende reeks! Ook is hij naar verschillende concentratiekampen uit WOII getrokken, en heeft hij hier enkel de luchten gefotografeerd. En op een gekke manier doet je dat toch iets!

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?

Ik zou enorm graag gaan reizen na mijn opleiding. Verhalen brengen van mensen. In mijn laatste jaar zou ik heel graag naar Rusland willen gaan, maar dat is voorlopig nog ver weg.

Het beste werk van Kelly

F/16 – ISO 100 – 1/60. Met studioflitsers (langwerpige softbox)
Een parfumflesje, in de studio. Een schoolopdracht, maar man wat viel me dat eerst tegen, zo hard gespeeld en geprobeerd. Maar uiteindelijk was ik heel bij met het resultaat. Flesje op de glasplaat, in de honing, iemand die langs boven honing over de dop liet lopen, makkelijk was het niet. Maar het was gelukt, en ik was blij!

F/4.5 – ISO 1600 – 1/50e sec
Dit is ook zeker weten een van de foto’s waar ik het meeste trots op ben. Deze komt eigenlijk uit een reeks over subculturen. Hiervoor ging ik langs bij een patergemeenschap. Best wel een ervaring! De man op de foto is Pater Luc, de hoofdpater. Hij gaf ons een rondleiding, ik mocht alle kamers van hun binnen, echt geweldig voor een reportage fotograaf. Deze reeks was aan het begin van mijn opleiding, ik zou het nu helemaal anders doen, maar deze foto zou ik niets aan veranderen.


Voor de 3de wil ik toch graag een reeksje inzenden. Ik vind het heel moeilijk aparte foto’s te kiezen omdat ik zo graag in reeksen werk. Foto’s kunnen elkaar enorm versterken, en zo echt een verhaal vertellen. Deze reeks maakte ik voor mijn eindjury van het 1ste jaar. ‘De hongerige stad’ hiervoor lazen we een boek, en waren we vrij in de interpretatie. Met deze reeks wou ik laten zien hoe wij mensen van het buitenland naar hier halen, om in onze voedsel industrie te komen werken. Veel werk wat wij zelf niet willen doen, maar wat wel echt nodig is! Mariusz en Alina zijn een koppel uit polen, ze werken hier voor een betere toekomst voor hun zoontje Marcel.

Wil je meer zien van Kelly? Kijk dan op haar website!

 

21 januari 2016

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Jan Rink

  25 januari 2016

  Mooi gedaan.
  Vind de honeyfoto geweldig!
  En de pater staat er ook goed op.
  Succes verder. Leuk om je enthousiasme te lezen en te zien.

 2. Beantwoorden

  Moama

  25 januari 2016

  Leuk Kelly! Zit je ook op 500px? Dan kan ik je volgen!

  https://500px.com/MoaMar

LEAVE A COMMENT