• No Products in the Cart

Voor en na bij paarden shoots + tips

Voor en na

Al jaren komt dezelfde vraag telkens weer terug: “Hoe kan dat paard daar nou los lopen?”. Nou, het antwoord is, niet! De paarden lopen vrijwel nooit los. Meestal loopt er iemand naast, worden ze gelogeerd, of lopen ze in een paddock. Het leek me leuk om eens wat voor- en na foto’s te laten zien, zodat jullie eindelijk eens zien hoe dat er aan toe gaat!
Laat ik vast verklappen dat in 90% van de gevallen het paard gewoon een halster of hoofdstel om heeft. Soms werk ik deze ook weg in Photoshop omdat dat dan bij de sfeer van de foto past, maar meestal laat ik deze gewoon zitten en werk ik gewoon het lijntje weg.

4Een hengsten ketting is veel makkelijker weg te werken dan een halstertouw aan een bitring. Een hengstenketting is kleiner en subtieler en daardoor heb je minder photoshop werk. Een halstertouw aan het middelste rondje van een halster is ook nog eenvoudig. Zit hij aan een bitring vast, dan word het lastiger.

gina

Soms moet je meer weg werken dan alleen een halstertouw. Zo stond op deze foto het aandacht-trek-middel nog op de foto..

7

Of moet je de hele eigenaar weg werken.

Melanie

Als je foto’s wil waarbij het paard geen halster of hoofdstel in heeft, maar het paard niet los kan, heb je nog twee andere opties. Je kunt het paard zijn halster om zijn nek hangen. Op deze manier zit het paard toch nog vast mocht het ineens iets geks doen, maar is het heel makkelijk weg te werken in Photoshop.

5

Wat je ook kunt doen is een paddock bouwen. Dan neem je wat prikpaaltjes en touw mee, en kun je midden in het bos of op het strand je eigen afgezette stukje maken. Let wel erg goed op, niet elk paard heeft respect voor het draad!

3

Ik vind het fotograferen langs de draadjes ook vervelend, dus ik werk liever niet met een paddock. Longeren aan een hoofdstel vind ik ook geen probleem. Let wel op hoe het longeertouw dan wordt vast gemaakt. Bevestig je hem maar aan één bitring, dan wordt deze waarschijnlijk schuin getrokken en dat kun je in Photoshop moeilijk nog aanpassen.

6

Heel soms heb je mazzel en werk je met een model als Miralda, de pony van Daisy..

2

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens te zien hoe zoiets nou gaat en hoe het kan dat de paarden altijd los lijken te staan/lopen.

17 augustus 2015
24 augustus 2015

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Beantwoorden

  Laurence

  22 augustus 2015

  Hey
  Ik vind het echt supertof om te zien dat je eigenlijk zo goed dingen kan wegwerken 😀 dit doe je dus met Photoshop? En niet om vervelend te doen maar bij het ” bokkende ” paard zie je op de benen nog de schaduw van het touw 😛

  • Beantwoorden

   admin

   23 augustus 2015

   Klopt inderdaad, goed gezien haha.
   Dit is Photoshop inderdaad!

 2. Beantwoorden

  Bente Oosterwold

  5 november 2016

  Superhandig! Maar zou je deze aanpassingen ook kunnen doen met lightroom 6 ? Photoshop is namelijk voor mij iets te duur, maar zou lightroom 6 een goede vervanging kunnen zijn?
  En nog een vraagje.. Bewerk je alle foto’s van je shoots zo uitgebreid? Ik hoop dat je me kan helpen! 🙂

 3. Beantwoorden

  Dannilla

  14 december 2016

  Ik ben nog steeds benieuwd hoe mensen een hoofdstel wegwerken met clonestempel..

  Voor mij klinkt dit nog steeds onmogelijk, wegens het bit.

  Weet jij het misschien? 🙂

LEAVE A COMMENT