• No Products in the Cart

Mooie fotolocaties in Nederland #3

mooie locaties
Inmiddels hebben ik al veel locaties besproken in deel 1 en deel 2 van deze serie. In deze editie ga ik gewoon weer verder met meer top locaties voor natuurfotografie, maar ook voor je fotoshoots!

Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant kunnen natuurlijk niet ontbreken! Hier heb ik ook al een aantal shoots gedaan en je ziet hier altijd goed. Het is gigantisch groot, en een heel divers gebied. Je hebt moerassen, hei en natuurlijk vooral de zandduinen waardoor je af en toe in de sahara waant. Je hebt dus genoeg keus en soorten landschappen. Ideaal als je lang de tijd hebt, want zo kun je hele afwisselende foto’s maken.

Weddingfield
Foto door Weddingfield

De Nederlandse kust

Een beetje obvious misschien, maar de Nederlandse stranden zijn natuurlijk ook prachtig! Het maakt eigenlijk bijna niet uit op welk strand je bent, het uitzicht is altijd prachtig. Kies een rustige dag, of ga met zonsondergang om prachtige, sfeervolle foto’s te maken.

Schermafbeelding 2016-01-26 om 15.17.45

De Biesbosch

De Biesbosch vind je in Brabant, en is leuk voor de fotografen die op zoek zijn naar wildlife in Nederland. Je hebt hier namelijk veel vogels (onder andere de ijsvogel!) en je kunt hier bevers spotten. Er is hier veel water met allerlei eilandjes. Een mooie locatie om eens ‘s morgens vroeg met lange sluitertijden te oefenen..

Biesbosch.net
Foto door Biesbosch.net

Kinderdijk

Misschien een locatie waar je niet meteen aan denkt, maar hier kun je hele gave foto’s maken! Kinderdijk is een dorpje in Zuid-Holland, en hier staan allerlei molens langs het water. Een echt Hollands plaatje, dus. Met lange sluitertijden en mooi licht kun je hier echt hele gave dingen doen.

behind the landscape
Foto door Behind The Landscape

Landgoed Elswout

Elshout ligt in Overveen, vlakbij Haarlem, en is van de meest geliefde trouwlocaties van Nederland. En ik snap wel waarom.. Mijn allereerste bruiloft schoot ik ook hier. In het midden van het landgoed vind je de prachtige Oranjerie, een groot pand waar veel feesten en partijen in worden gehouden. Ook staat hier het huis waarin de serie ‘Loenatik’ is opgenomen, dus wie weet herken je wel iets. Het landgoed is ook echt prachtig, in alle seizoenen. Ik kom hier best regelmatig om foto’s te schieten en het is elke keer weer prachtig.

kim van den broek
Foto door Kim van den Broek

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Susan

    23 mei 2016

    Leuke serie Marit. Heb ik wat aan.
    Overigens heb je in de tekst over ElsHout. In de kop staat ElsWout en dat is correct.

LEAVE A COMMENT