• No Products in the Cart

Mijn eerste newborn shoot – tips?

Vorige week fotografeerde ik na 6 jaar toch weer eens iets nieuws, een newborn! Nu leek het me leuk om voor dit keer de rollen eens om te draaien. Normaal geef ik jullie tips, maar over newborns kan ik moeilijk een leerzaam artikeltje schrijven. Dus vandaag ben ik heel benieuwd naar jullie tips! Hoe maak je nou echt mooie baby foto’s?

De sfeer

Ik ben me er van bewust dat je voor het fotograferen van baby’s in een studio echt wel een hoop ervaring moet hebben. Daarom was mijn fotoshoot een lifestyle shoot. Lekker thuis, met de ouders, en gebruik maken van het natuurlijk licht en de locatie die we hadden.

Moeilijkheden

Wat ik heel erg lastig vond is het baby’tje flatteus neerleggen. Ik heb hier natuurlijk geen ervaring mee, dus ik ken alleen alle magazine-beelden van baby’tjes met hun handjes onder hun hoofdje en beentjes netjes bij elkaar gevouwen. Nou, zo was het in realiteit niet! Haha. De baby was telkens aan het strekken en voelde er allemaal niets voor. Daarom vond ik het lastig om mooie ‘full body’ foto’s van het baby’tje te maken. Hoe doen jullie dat?

Zou ik het nog eens doen? 

Ik vond het wel een hele leuke shoot. Het is heel mooi om het geluk van zo’n vers gezinnetje op de foto te zetten. Natuurlijk is werken met zo’n klein baby’tje ook erg mooi om te doen. Al met al ben ik niet heel ontevreden over de foto’s. Alleen met de foto’s van het baby’tje in z’n eentje ben ik wat minder blij, die zag ik in mijn hoofd toch wel anders voor me.

Ik wil het best nog eens doen! Het is geloof ik niet mijn roeping, en om écht goed te worden moet je je denk ik specialiseren en er veel tijd in steken. Toch lijkt het me leuk als jullie tips geven, omdat andere newborn fotografen daar ook weer van kunnen leren! Dus ik zou zeggen; ga los! En wie weet wat ik allemaal van jullie kan leren 🙂

 

Ik wil ook het gezin heel erg bedanken voor het vertrouwen in mij als kersverse baby fotograaf! 🙂

23 februari 2017

RELATED POSTS

13 Comments

 1. Beantwoorden

  LiesL

  27 februari 2017

  ik zou als ouder heel blij zijn met zulke mooie foto’s .
  Gewoon mooi zoals een baby is,,prachtig sfeervol ,,,,,,zonder die hoedjes, strikjes, kistjes, potjes waar ze de baby’s in draperen

  • Beantwoorden

   Tinne

   27 februari 2017

   Dat dacht ik ook, haha!
   Ik vind de foto’s enorm mooi. Ik snap nog steeds niet hoe je steeds zo mooie lichte foto’s hebt!

 2. Beantwoorden

  Ine Tesser

  27 februari 2017

  Ik vind ze mooi! Veel natuurlijker dan die baby’s in mandjes en onnatuurlijke houdingen.

 3. Beantwoorden

  Ton de V

  27 februari 2017

  Gewoon lorazepam geven, dan zijn ze heeeel rustig. Maar serieuzer vind ik mijn antwoord dat je er prachtige foto’s van hebt gemaakt. Dat je aan de lichtknoppen hebt getrokken en de blurs hebt toegepast is volgens mij inderdaad een schitterende oplossing.

 4. Beantwoorden

  Moama

  27 februari 2017

  Eén newborn is zo moeilijk. Ik doe het wel eens maar liever alleen bij mensen die ik goed ken. De ene baby werkt goed mee en de ander heeft helemaal geen zin. Wat vooral belangrijk is: veel tijd en een baby die moe is (door voeding, bad etc). Als ze eenmaal slapen dan kan je de baby wel mooi neerleggen.

  Mijn laatste babyfoto is hier te vinden;
  https://500px.com/moamar

 5. Beantwoorden

  Juudith

  6 maart 2017

  Nouuu je mag echt wel trots zijn op je resultaten! vind ze erg mooi! Helemaal voor de eerste keer!
  Ik ben me inmiddels wat meer aan het verdiepen in newbornfotografie. Heb een workshop gevolgd en ben bezig met portfolio opbouwen. Belangrijkste vind ik tijdens een sessie: Veiligheid en heel veel rust. Zo duurt een newborn sessie ook gerust 3 a 4 uur.

  • Beantwoorden

   Marit

   7 maart 2017

   Dankjewel! Zo, dat is wel erg lang zeg! Newborn fotografie is echt een apart wereldje merk ik wel! Niet zomaar een vorm van fotografie die je zomaar doet.

 6. Beantwoorden

  Simone

  13 maart 2017

  Newbornfotografie zoals jij het omschrijft in de magazines is ontzettend ingewikkeld en niet in één shoot aan te leren. Daarvoor moet je echt in de leer bij professionals (ze zijn er in Nederland met tientallen!), zodat je de baby geen schade toebrengt. Die kleine lichaampjes zijn zo kwetsbaar. Niet mee experimenteren als je geen idee hebt wat je er mee moet doen. En dat heb je gelukkig ook niet gedaan. Ik vind dit soort newbornshoots zoals je nu gedaan hebt, persoonlijk het mooist. Goed gedaan!

  • Beantwoorden

   Marit

   13 maart 2017

   Het ziet er inderdaad ook heel ingewikkeld uit dus ik ben er ver vandaag gebleven, haha. Dankjewel!

 7. Beantwoorden

  Larissa

  29 september 2017

  Super mooie foto’s!
  Volgende week ga ik beginnen aan mijn aller eerste new born shoot, spannend! Mag ik vragen hoe u de foto’s zo mooi en licht hebt bewerkt? Doet u dat met behilp van presets? Of heeft u tips voor mij?

  Liefs Larissa

 8. Beantwoorden

  maaike Cox

  23 oktober 2017

  wat een prachtige foto’s Marit! ik zou als ouder hier heel erg blij mee zijn!

  Liefs Maaike

 9. Beantwoorden

  Fimke Hoekman

  24 oktober 2017

  Hoi Marit, Ze gebruiken bij zo’n shoot altijd een los kacheltje om het lekker warm bij de baby te houden.
  En ze slapen even een speentje geven en als de baby slaapt trek je de speen er zachtjes uit .
  er staan op youtube ook genoeg filmpjes om af te kijken hoe ze dit doen.
  Tik maar in newborn fotografie er gaat een nieuwe wereld voor je open.
  Veel klikplezier gewenst. groetjes Fimke

LEAVE A COMMENT