• No Products in the Cart

Inpaklijst fotografie – wat neem je mee?

Inpaklijst fotografie

De vakantie is nu echt bijna aangebroken, en als je op vakantie gaat is het telkens weer afvragen wat je nou precies mee moet nemen in je fotografie tas. Er is zo veel wat je echt niet kan vergeten! Ik help je om je apparatuur uit te kiezen die je echt niet kan missen op je reizen. Ook heb ik een inpaklijst gemaakt, die je telkens weer kunt gebruiken!

Ik ga op vakantie en ik neem mee..

Wat je echt mee moet nemen ligt heel erg aan waar je naar toe gaat op vakantie.

Strand vakantie: Ga je naar Curacao, Spanje, Kroatie, of een ander land met heerlijke stranden, ga dan voor een kitlens of groothoek. In Curacao heb ik vrijwel alles met mijn groothoek gefotografeerd. Zo krijg je mooie overzichtsfoto’s. Ben je echt van plan alleen maar op het strand te liggen, neem dan alleen een compact camera mee. Als hier zand in komt is het minder erg, en je kunt hem gemakkelijker op het strand laten liggen als je gaat zwemmen.

Stedentrip: Hier mag je weer je groothoek of kitlens voor inpakken! Gebouwen zijn vaak zo groot dat je ze amper op de foto krijgt. Ook leuk is het om een portretlens mee te nemen, voor wat karakteristieke portretten van de bewoners.

Safari/wildlife: Ben je van plan veel wildlife te gaan spotten, dan is een telelens echt essentieel. Je groothoek kun je dan thuis laten, en ook aan je kitlens heb je niet zo veel. Neem hem alsnog wel mee, om toch nog iets van het landschap en misschien wel de sterrenhemel mee te pakken. Neem je telelens mee, en eventueel een super tele. Op safari is een 500mm echt aan te raden.

1img_3788

Wandelvakantie: Het belangrijkste is hier; pak licht. Het verstandigst hierbij is eigenlijk om je compact camera mee te nemen. Tijdens het wandelen is het fijn als je snel even je camera kunt pakken om wat plaatjes te schieten en daarna meteen weer door kunt. Een compact haal je zo even uit je broekzak, en is ook zo weer opgeborgen. En natuurlijk, het weegt niets.

Een lange veelzijdige reis: Ga je een reis maken door Amerika, Afrika, of een ander land/werelddeel waarbij je op allerlei verschillende plaatsen komt, heb ik helaas maar één advies; neem van alles iets mee. Zorg dat je gehele bereik gecoverd is. Van groothoek, tot portret, tot tele. Als je slimme keuzes maakt kun je het op deze manier redden met drie lenzen. Neem ook zeker je statief mee, en filters als je deze hebt.

 

En de rest..?

Natuurlijk ben je er niet met je apparatuur alleen. Er zijn nog zoveel dingetjes die je niet mag vergeten.. Daarom heb ik een inpaklijst gemaakt! Deze kun je downloaden, printen, en elke vakantie weer gebruiken!

Download de lijst hier!

Inpaklijst fotografie 700px

RELATED POSTS

3 Comments

 1. Beantwoorden

  Kimberley

  20 juni 2016

  Super handig Marit! Volgende maand op vakantie dus precies optijd 🙂

 2. Beantwoorden

  BySilke

  25 juni 2016

  Goeie tips! Ondertussen heb ik ook al beseft dat mijn gewone kitlens op reis vaak heel handig blijkt te zijn (terwijl ik hem anders nooit gebruik) en dat ik even vaak mijn telelens niet eens uit zijn tasje haal. Liefs! Leuke blog heb je trouwens, m’n mama leest hem al een tijdje en raadde hem aan haha! 🙂

  • Beantwoorden

   Marit

   25 juni 2016

   Ja joh, kitlenzen zijn ideaal en echt ondergewaardeerd. Top dingen zijn het voor op vakantie!
   Haha wat leuk, bedankt jullie allebei!

LEAVE A COMMENT