• No Products in the Cart

Het beste werk van.. Charlotte

Niels017-2

De eerste editie van ‘Het beste werk van..’ start vandaag, en meteen goed ook, met het werk van Charlotte van Ouwerkerk! Wil jij ook je beste werk laten zien? Stuurme een berichtje 🙂

1470082_10152096756160815_427668888_n

Wie is Charlotte?
Mijn naam is Charlotte, ik ben 24 jaar oud en fotografeer al sinds ik heel jong ben. Vroeger pikte ik de verschillende camera’s van mijn vader, maar sinds ongeveer 5 jaar heb ik mijn eigen spiegelreflex camera.

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer met mijn oude vertrouwde Canon 450D. Meestal in combinatie met mijn 50mm F1.8 lens of de 70-200mm F2.8. De laatste heb ik in bruikleen van een vriendin. Ik merk dat mijn camera inmiddels op zijn laatste benen loopt, dus ik sta op het punt om over te stappen naar een Canon 60D.

 

Wat fotografeer je het liefst?
Ik fotografeer het liefste mensen die niet poseren, zoals artiesten. Caught in the act als het ware.

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
Er zijn een aantal fotografen waar ik enorm tegen op kijk, maar ik haal eigenlijk niet mijn inspiratie uit andere specifieke fotografen maar uit losse plaatjes op websites als pinterest. Wel kijk ik heel erg op tegen theaterfotograaf Jaap Reedijk. Hij is dé fotograaf van theaterland. Eigenlijk kun je wel zeggen dat Jaap mijn droombaan heeft. Als Jaap later 100 is en met pensioen gaat hoop ik hem op te volgen.

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Ik heb nog wel een aantal mensen op mijn wenslijstje staan ja. Cabaretier Youp van ‘t Hek, zangeres Miss Montreal. Oh, en ik zou ooit wel eens het noorderlicht willen fotograferen. 

 

fanfa

“Over deze foto hoefde ik niet lang te twijfelen, dit is echt 1 van mijn favoriete foto’s. Ik fotografeer regelmatig op grote paardensportevenementen en dat is ook eigenlijk waardoor mijn passie voor fotografie begonnen is. Deze foto is gemaakt bij het warming-up terrein van het CHIO in Rotterdam. Het had net heel hard geregend en het druppelde nog wat na toen deze Spaanse ruiter, Manuel Fernandez Saro, aan het losrijden was. De combinatie van de concentratie van de ruiter, de zwart-wit omzetting en de regen vind ik heel gaaf. ”

IMG_5242
“Dit was een bijzonder moment voor mij. Ik mocht voor het eerst mijn twee grote liefdes combineren, theater en fotografie. Voor mijn fotografieproject “een dag uit het leven van” volgde en fotografeerde ik cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe in het theater. Dankzij deze portrettenreeks kwam mijn project van de grond en mocht ik nog veel meer mooie namen fotograferen. Ik ben Niels en Jeroen nog steeds heel erg dankbaar en iedere keer als ik naar deze foto kijk moet ik grinniken. Mede daardoor is hij voor mij zeer geslaagd.”
Niels017-2
“Deze foto van Niels Geusebroek is ook genomen in het kader van mijn project “een dag uit het leven van”. Ik heb de foto gemaakt in september toen Niels de hitlijsten bestormde met ‘Take your time girl’. Het zou zomaar kunnen dat ik mazzel heb gehad dat ik hem voor mijn project heb weten te strikken voor hij die nummer 1 hit scoorde. Ik had bij Niels Geusebroek, net als bij Niels van der Laan en Jeroen Woe ‘all access’. Ik mocht overal bij zijn en voelde me helemaal thuis bij hem en zijn team. De foto is genomen tijdens zijn optreden. Hij is favoriet omdat Niels veel passie uitstraalt en dat ook overkomt op de foto. Ik hou heel erg van zwart-wit fotografie dus ook deze foto heb ik omgezet naar zwart-wit. “
Wil je meer van het prachtige werk van Charlotte zien? Bekijk dan haar website . Ook blogt ze nog op haar blog Typisch Charlotte . Neem daar zeker even een kijkje!
Foto 1 van Charlotte door Mariët Mons

 

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Beantwoorden

  NinFotografie (@NinFotografie)

  7 april 2014

  Vooral de eerste foto vind ik echt prachtig! Zo magisch

 2. Beantwoorden

  typischcharlotte

  8 april 2014

  Vind het een mooi artikel geworden! Bedankt Marit!

 3. Beantwoorden

  Juudith

  8 april 2014

  Leeuk! Ik volg haar al en ze maakt idd mooie plaatjes! ik ga je ook even een berichtje doen hihi!

LEAVE A COMMENT