• No Products in the Cart

Fotoshoot begin tot eind: Olifanten shoot

45IMG_6325copyso

Hij stond al een tijdje op de planning, maar aan het einde van de zomer was het dan eindelijk zo ver. De fashion shoot met de jurken van J’Adore Kaftan, plus een olifant!

Moodboard

Ja, wie heeft er nou ervaring met olifanten? Ik had geen idee natuurlijk, dus een moodboard moest er zeker komen. Dit keer werkte ik ook echt in opdracht van iemand, dus heeft de ontwerpster het moodboard gemaakt. Ik heb later nog wat eigen plaatjes toegevoegd om mee te nemen, maar de ontwerpster kwam zelf met dit moodboard.

moodboard

Hele gave beelden, absoluut. Hierbij werd ik meteen een beetje zenuwachtig, want zou ik dit ook wel kunnen? De poses spraken me meteen aan, en de sfeertjes vond ik ook geweldig. Zeker bij foto 1, dat warme tegenlicht. Ik wilde zoiets ook graag op gaan zoeken op onze locatie. Dit vond ik wel lastig van te voren, omdat ik nog nooit op de locatie was geweest en ook niet kon kijken van te voren. Ik had eigenlijk weinig info over hoe het eruit zag, dus het was allemaal een beetje speculeren.

De foto’s zouden in elk geval in het bos worden gemaakt, niet bij de circus tent. De sfeer zou ook wel ietsjes anders moeten. Deze foto’s hebben veelal ook echt dat ‘circus’ sfeertje over zich heen, en bij onze foto’s moest dat een meer ‘Afrika’ sfeertje worden. Veel warme kleuren, zon opzoeken en toch netjes blijven belichten dus.. uitdagingen genoeg!

Ook qua poses hadden we een moodboardje gemaakt, mochten we vastlopen dan heb je bij zo’n olifant natuurlijk niet de tijd even een pauze in te lassen.

poses

De locatie

We hadden een shoot in een bos in Limburg. Ik hoopte in de eerste instantie op een naaldbos, dat werd het niet. Het was een loofbos, maar wel met hei! Ook genoeg mooie bomen die we bij het tegenlicht konden gebruiken.

We hadden 3×2 jurken tot onze beschikking, dus de twee modellen droegen allebei 3 setjes. De ontwerpster wilde dan ook graag 3 locaties op de foto, die wij (Denice, Lione en ik, de fotografen die dag) mochten uitkiezen. We kozen zorgvuldig plaatsen waar de olifant moest staan.

Toen de olifant aankwam bleek dat al na een paar seconde een hopeloze zaak en moesten we onze gehele planning overhoop gooien. De olifant was lekker aan het scharrelen en we probeerden er maar gewoon achteraan te lopen. Ik wilde wel echt per se in de schaduw fotograferen, en Denice in de zon, dus zo hebben we het een beetje afgewisseld.

foto1

Haar/Make-Up

Er was een onwijs goed team aanwezig dat de make-up en het haar verzorgde. Het zag er prachtig uit! De modellen kregen op locatie ook telkens wat kleine touch-ups en bijwerkingen, waardoor ze bij elke jurk toch ook net een andere look hadden.

Om 8 uur ‘s morgens zaten de modellen al in de make-up, waar ze allebei een iets andere look kregen.

Schermafbeelding 2015-10-13 om 15.32.47

Dit waren de looks die de ontwerpster bedacht had voor de meiden. Daisy (blonde model) kreeg de linkerlook. Glowy, warm, en een mooie smokey eye met bruintinten. Amber kreeg een paarse smokey eye, en mooie strakke lippen.

LOOKS

Perfect gelukt dacht ik zo!

make up meiden

De fotoshoot

De fotoshoot was een uitdaging. Zoals ik al zei, de olifant was niet bepaald een hondje dat je even commandeert. Het blijft natuurlijk een ‘wild’ dier, al luisterde hij erg braaf. De olifant was gehuurd, en kwam samen met zijn eigenaar. De olifant kende deze mensen al zijn hele leven en liep ook geheel vrijwillig, los, achter de meneer aan. Hij luisterde naar zijn naam en kon enkele kunstjes. Echter vond hij het bos veel te leuk en vermaakte hij zich uitstekend met het eten van de bomen en wandelen door het bos heen. Ook prima, plannen dus gewijzigd en erachteraan maar! Ook tijdens het eten kun je best foto’s maken..

eten

We hebben ook met rookbommen gewerkt. Best wel lastig, want de wind wisselde steeds van richting vlak nadat we ze neergelegd hadden. Hoop heen een weer geren voordat we een goede plaat konden schieten. Maar uiteindelijk wel een gaaf effect!

45IMG_6325copyso foto1

 

De instellingen 

Ik heb de gehele tijd geschoten met mijn 70-200mm f/2.8 op mijn 6D. Het diafragma heb ik op 3.5 gehouden. Ik twijfelde nog even of ik hem kleiner moest zetten zodat de hele olifant ook scherp bleef, maar bedacht dat het echt om een fashion shoot ging, dus de jurken stonden centraal. De olifant was ‘slechts’ een accessoire. Lekker op 3.5 dus!

Het was een ongelooflijk zonnige dag dus de hele shoot heb ik makkelijk met ISO100 gered.

Alle shots heb ik in de schaduw gemaakt. Denice wilde graag in de zon werken, dus ik heb dat ook even geprobeerd, maar ben er weer gauw van terug gekomen. Het is gewoon echt werkelijk niets voor mij. Ik heb geen idee wat ik met dat licht aan moet, de harde schaduwen halen alle sfeer weg, de modellen worden witte spoken.. Nee, toch echt niets voor mij!

62IMG_6339copy

De nabewerking

Jaaa, ik weet dat jullie hier benieuwd naar zijn! Er is al een video online gekomen waarin ik een van de foto’s bewerk van begin tot eind. Daar heb je kunnen zien dat er een hoop moest gebeuren bij de slagtanden. Daar zaten namelijk doppen op.. Dat kostte een hoop werk in elke foto.

voor na 1

Verder heb ik de sfeer bij alle foto’s veel warmer gemaakt, om bij die ‘afrika’ sfeer te komen die de ontwerpster graag wil zien. Ik heb met tegenlicht gewerkt en dit overal aangezet met een extra zonnetje. Hier en daar heb ik de rook wat versterkt en de modellen heb ik overal een minimale touch up gegeven.

voor na 2

Ook zag je hier en daar de blote voeten van de modellen onder de jurken. Die moesten ook netjes weg gewerkt worden!

voor na 3

Omdat we de olifant moesten volgen, was het licht soms totaal niet ideaal.. Helaas, we moesten het ermee doen. Extra nabewerken dan maar!

voor na 4

Wendy Vonk was ook aanwezig en heeft nog een heel gaaf backstage filmpje gemaakt!

*Post ik zo snel mogelijk online als ik het heb!*

Bedankt aan het hele team:

Jurken: J’Adore Kaftan
Modellen: Daisy van der Wees, Amber Baarns
MUAH: Helin Atalay, Amash Make Up Artist
Assistent MUAH’s: Ruth Notermans, Jill Rennerberg

22 oktober 2015

RELATED POSTS

7 Comments

 1. Beantwoorden

  Yvonne - Incanto Images Fotografie

  26 oktober 2015

  Wat is dit gaaf gedaan, prachtig om mee te mogen maken. Je bent er super ervaring rijker..

  Groetjes Von

 2. Beantwoorden

  Kees

  26 oktober 2015

  Supergaaf om te zien en wat een verschil in sfeer tussen de foto’s voor en na. Knap gedaan

 3. Beantwoorden

  Juudith

  26 oktober 2015

  Wauwhwauwhwauwh! ik vind het zulke geweldige foto’s!
  En echt supergaaf met zo’n olifant zeg!

 4. Beantwoorden

  Sabine

  27 oktober 2015

  Heel tof om te zien, je hebt het mooi gedaan!

 5. Beantwoorden

  Carola

  28 oktober 2015

  Zoals al je werk is het resultaat weer schtterend en vooral je nabewerkingen jouw stijl daar ben ik helemaal verliefd op. Leuk om alles weer zo te zien!

 6. Beantwoorden

  stef

  31 oktober 2015

  heel mooi gedaan!
  hoe heb je dat met die slagtanden gedaan? (steeds klonen?)
  dat zal wel een beste klus zijn geweest om ze te bewerken steeds.

LEAVE A COMMENT