• No Products in the Cart

Shoplog IJsland fotografiereis

23.03.14

Het is inmiddels, na maanden van voorbereiden, echt bijna zo ver!! Over een weekje zit ik in IJsland en ga ik mijn droom achterna! Onwijs gaaf, en ik kan het me nog steeds niet helemaal voorstellen dat ik er straks echt zit. Het heeft me heel wat moeite, en helaas ook wat geld gekost. Kijk mee wat ik allemaal aanschafte voor ik op reis ging!

Canon 6D

Ik begin meteen een beetje vals, want deze camera wilde ik al heel erg lang, en het had eigenlijk niet direct iets met IJsland te maken dat ik hem kocht. Ik dacht natuurlijk wel ‘Als ik dat ding toch wil, wil ik hem wel vóór IJsland hebben’. Maar uiteindelijk kocht ik hem al een paar maanden terug. Met een fullframe heb je betere kwaliteit, minder ruis, en meer opties.

Canon 6d

Canon EF 17-40mm f/4.0L USM

IJsland is natuurlijk een en al landschap, en daar moest een groothoek objectief voor komen. De vakanties had ik prima gered met een kitlens, maar voor IJsland wilde ik een echte groothoeklens. De 17-40mm is echt een top ding, haarscherp en fijn om mee te werken.

Canon1740_large_left

Filters

Ik wilde eigenlijk ND filters, ND grads en een polarisatie filter, maar dit werd echt te veel. Filters zijn ontzettend duur, en ik maak niet nog een keer de fout door goedkopere exemplaren aan te schaffen. Mijn HOYA filterset zorgt voor een vreselijke paarse zweem die lastig weg te werken is in de nabewerking, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.
Uiteindelijk ben ik voor de LEE Big Stopper (yay, eindelijk heb ik hem! 😀 ) en de LEE Little Stopper gegaan. Daarbij een filterhouder en adapterring.

big stopper

Kleding

Je kunt in IJsland niet in je spijkerbroek aankomen, dus moest er mooie wandelbroek komen. Daarbij ook meteen een goede fleece, wind- en waterdicht jack, en mijn bergschoenen moesten ook vervangen worden. Het kwam dus eigenlijk neer op een compleet nieuwe outfit, waarmee ik all-weather-proof ben!

Schermafbeelding 2015-06-26 om 16.18.45

Vliegennetje

Nou ja, sexy is het niet, maar het werkt wel. Onze begeleiders gaven aan dat het stikt van de vliegjes in IJsland, en dat je hier echt helemaal gek van kan worden tijdens het fotograferen. Zij raadden een vliegennetje voor je hoofd aan. Dus ja, die is er maar gekomen.

1pcs-font-b-Mosquito-b-font-Bug-Insect-Bee-Resistance-font-b-Net-b-font-Mesh

Handschoenen met touch functie

Zo kun je je camera ook bedienen met je handschoenen aan, super handig!

agloves body

Extra accu’s

Ik neem verschillende camera’s mee naar IJsland, en voor elke camera moet er een reserve accu bij, voor het geval de eerste accu kapot gaat, of het niet red de gehele dag. Accu’s gaan sneller leeg als het koud is en als je live view gebruikt, en laat dat nou net het geval zijn, de gehele reis.

Tianfen-2pcs-Camcorder-Li-ion-font-b-Batteries-b-font-LP-E6-LP-E6-LPE6-Camera

Extra geheugen

Ik had al wat geheugen liggen, maar je wil op zo’n grote reis écht zeker zijn dat je geen foto’s kwijt raakt, dus ik heb nog maar een extra 16GB kaartje aangeschaft.

sandisk-slr-camera-memory

Regenhoes camera

Om te zorgen dat de camera niet drijfnat wordt in de regen kocht ik een regenhoes. Mijn lenzen zijn vrijwel allemaal L-lenzen, en deze zijn vaak weather-sealed, maar alsnog wil ik geen risico lopen. Gelukkig zijn ze ook niet zo duur.

41PAo7LpfmL._SX300_

Microfiber doekjes

Om je lenzen mee schoon te poetsen! Ik had er eentje, maar he, je moet overal reserves van hebben.

carpro-suede-microfiber

Je ziet wel, met alleen de reis betalen ben je er nog niet. Er kwam ineens nog van alles bij. Maar al met al, het zijn allemaal spullen die je hierna vaker kunt gebruiken, en die de kwaliteit zeker gaan verbeteren. Het resultaat van al deze aankopen hoop ik jullie over 4 weken te kunnen laten zien 🙂

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Beantwoorden

  Yvonne - Incanto images

  9 juli 2015

  Wat is dit allemaal herkenbaar, heel veel plezier in IJsland, staat ook nog op mijn verlanglijstje. Kijk uit naar de foto’s.

  Groetjes Von

 2. Beantwoorden

  Roshelle

  9 juli 2015

  Oh wauw! Ik wil wel een foto zien van jou + haarnetje, haha! 🙂

 3. Beantwoorden

  Anja Veurink

  9 juli 2015

  Uiteraard ben ik benieuwd naar mooie foto’s en bewerkingen. Veel plezier!

 4. Beantwoorden

  Juudith

  9 juli 2015

  Oh ik ben echt zo benieuwd naar alle verhalen enzo!

 5. Beantwoorden

  Kimberley

  6 augustus 2015

  Hoi Marit,

  Ik ga volgend jaar naar Zweden en zou ook graag zo’n waterdichte broek (+jas) aanschaffen, mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

LEAVE A COMMENT