• No Products in the Cart

Nieuw: Online fotografie workshop

fotografie workshop

Ontzettend lang heb ik er aan gewerkt, maar eindelijk is hij er, mijn nieuwe online videoworkshop waarin ik je echt álles vertel wat je als beginnende fotograaf moet weten! En deze workshop is speciaal gericht op de beginnende fotografen, en dus een perfecte vervanging voor een echte workshop (zeker nu ik zo lang in het buitenland ben straks.. 😉 )
Mijn vorige tutorial serie, Photoshop voor gevorderden, was ook al voor Photofacts Academy. Hier kan ik heel makkelijk mijn video’s voor jullie verzamelen en zo samen met Photofacts exclusief materiaal voor jullie aanbieden, vol met tips en tricks die ik nog niet eerder op mijn blog heb laten zien of besproken! Zo ook deze cursus weer.

Ik krijg zo vaak vragen als ‘welke camera moet ik nou kopen?’, ‘welk objectief past bij mij?’, en vooral ‘hoe kom ik toch van die automatische stand af?’. Veel van deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens een workshop, maar je kan nooit echt álles behandelen, en ook niet iedereen is in de positie om een workshop te komen doen bij mij. Nu, met deze online workshop, hoop ik nog veel meer mensen te kunnen helpen en ook degene die geen workshop willen/kunnen boeken wat tips te kunnen geven.

Schermafbeelding 2015-11-16 om 18.48.47

Wat ga ik behandelen?

De videocursus duurt 2 uur, dus dat is best lang! Ik kan dan ook allerlei verschillende onderwerpen behandelen.

Camera’s: Een camera is natuurlijk ontzettend belangrijk voor jou, als fotograaf. Je hebt er zo ontzettend veel, hoe weet je nou ooit welke camera goed bij jou past? Ik help je op weg!

Objectieven: Je lens is eigenlijk nog belangrijker dan je camera. Voor elke vorm van fotografie heb je weer andere lenzen die daar het beste bij passen. Welke past nou het beste bij jou wensen? Op de objectieven zelf staan ook nog allerlei getallen en letters. Wat betekenen die nou eigenlijk?

Diafragma; We beginnen met wat instellingen van je camera. Het diafragma kun je instellen in de Av-modus, en hiermee kun je prachtige onscherpe achtergronden creëren, wat ideaal is bij portretten. Maar het diafragma biedt nog veel meer dan dat! Weet hoe het diafragma werkt en beïnvloed je gehele foto.

Sluitertijd: Beheers je de sluitertijd, dan kun je sterrenhemels vastleggen, gave actiefoto’s maken en zorg je voor altijd scherpe foto’s. Ik vertel je precies hoe het werkt!

ISO waarden: We zijn al een heel eind op weg met de instellingen. In deze video gaan we het hebben over ISO waarden. Hiermee kun je de lichtgevoeligheid van je sensor aanpassen, om zelfs ’s avonds nog foto’s te maken.

Belichtingsdriehoek: In de belichtingsdriehoek komen de instellingen samen! Ik ga je precies uitleggen hoe je het diafragma, de sluitertijd, en de ISO waarden helemaal zelf kunt instellen, hoe zij samen werken en hoe je een goed belichte foto kunt maken.

Belichtingscompensatie: Tevreden met je instellingen maar niet blij met de belichting? Met de belichtingscompensatie kun je nog wat aanpassen! Ik vertel je waarom je camera niet altijd doet wat jij wil, en hoe je het eindresultaat toch naar jouw hand kunt zetten.

Witbalans: Met de witbalans bepaal je de kleurtonen in je foto. Het kan handig zijn om zelf de witbalans in de gaten te houden bij bijvoorbeeld herfstlandschappen of sneeuw. Ik leg je uit hoe je het instelt en wat het effect is.

Scherpstellen: Goed scherpstellen is essentieel voor een scherpe foto. Je kunt dit automatisch doen, maar beter is om het handmatig in te stellen en zelf een scherpstelpunt te kiezen. Dat kan best lastig zijn, dus ik geef je wat tips!

Histogram: Als je het histogram kunt lezen heb je in een keer heel veel meer informatie over je foto. Het histogram van je foto is eigenlijk een wiskundige weergave van je foto. Ik leer je hoe je het histogram kunt lezen.

RAW of JPG: Standaard komt er een JPG uit je camera, maar je kunt nog een andere bestandsindeling kiezen; RAW. Met een RAW foto kun je in de nabewerking veel meer, en sla je veel meer data op.

Accessoires; Als fotograaf heb je natuurlijk nooit genoeg spullen. Ik laat je zien welke accessoires voor jou misschien handig zijn in de toekomst!

zussen niet

Aan deze cursus kun je beginnen zonder ook maar enige ervaring met fotografie, en aan het eind weet ik zeker dat je volledig handmatig kunt fotograferen!

Ben je enthousiast?

Super leuk! Ik heb er hard aan gewerkt dus met elke enthousiaste reactie ben ik weer wat blijer. Je kunt de cursus vanaf nu aanschaffen! Je kunt voor het hele pakket kiezen, dan krijg je mijn cursus Photoshop voor Gevorderden en nog véél meer er gratis bij. Je kunt ook kiezen om alleen deze cursus aan te schaffen.

Schermafbeelding 2015-11-16 om 18.50.36

Laat me vooral weten wat je van de cursus vindt als je hem gekocht hebt!

 

30 november 2015

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Moama

  30 november 2015

  Hoi Marit,

  Beetje op je website rond gekeken. Het ziet er allemaal prachtig en verzorgd uit! Mijn complimenten.
  Succes met de verkoop van je cursus!

  Moama

  • Beantwoorden

   Marit

   30 november 2015

   Dankjewel, leuk om te horen! 🙂

LEAVE A COMMENT