• No Products in the Cart

Mijn fotografie jaaroverzicht 2015

Blogtitel

Nu 2015 bijna voorbij is leek het me tijd om het jaar op een rij te zetten en mijn plannen voor volgend jaar met jullie te delen. Dit jaar was echt een heel bijzonder jaar. Ik heb nog nooit zo veel gereisd, nog nooit zoveel gave dingen gedaan, nog nooit zulke kansen gekregen, en nog nooit zo keihard mezelf tegen gekomen.


Dit jaar was geweldig, maar soms was het een beetje teveel, naast mijn fulltime studie, paard, vriend, sport en sociale leven. In september ben ik na mijn vakantie een beetje onderuit gegaan. Werk en privé liepen zo door elkaar, dat ik het niet meer kon overzien.

Vanaf januari zit ik een natuurlijk een half jaar in Zweden voor een minor journalistiek en design, en hier wil ik even rustig bekijken hoe ik het wil aanpakken volgend jaar. Want stoppen of rustiger aan doen, no way!

Joolz Tailor collectie voor Joolz

Begin dit jaar liep ik stage bij het kinderwagen bedrijf Joolz als DTP’er. Daar kwamen ze er al snel achter dat ik fotografeerde, en zodoende mocht ik de nieuwe Joolz tailor collectie fotograferen met mommy-blogger Shirley en haar zoontje Skyler! Een geweldige ervaring!

Bokt1

Paarden

Het was dit jaar wat rustiger wat paardenshoots betreft. Ik heb me meer gefocust op conceptuele shoots als het om paarden gaat, en ‘standaard’ shoots zijn wat meer naar de achtergrond geschoven. Toch blijf ik het heel leuk vinden om te doen!

Bokt2

Mijn eerste bruiloft!

Spanneeeend, mijn eerste echte bruiloft! Ik fotografeerde als second shooter bij Raisa Zwart. Ik wil bruiloften graag gaan oppakken vanaf 2017, dus volgende zomer wil ik nog een paar keer mee lopen, kijken waar ik nog moet bijleren (en eventueel bijkopen) en dan gaat het echt gebeuren.

Bokt3

Fashion voor J’Adore Kaftan

Ik heb dit jaar twee keer voor J’Adore Kaftan mogen shooten! En beide keren met inmiddels bijna vast model Daisy.
De eerste keer was op het strand, samen met haar paard Miralda. Ik kon weer helemaal los!

Bokt5

De tweede shoot was zo mogelijk nóg gaver, we vervagen Miralda namelijk door… Een olifant. Kan gewoon!

Bokt6

Families

Naast olifanten zette ik ook ‘gewoon’ wat families en stelletjes op de foto!

Bokt7

Reizen

Dit jaar maakte ik wel 4 geweldige reizen. Ik ging in februari naar Curacao, in Juni naar IJsland, in juli naar Parijs, en in Oktober naar New York. Mijn camera was natuurlijk aan me vast geplakt bij al deze reizen!

Bokt8

Kindjes

Ik heb gemerkt dat ik kinderen toch wel echt heel erg leuk vind om op vast te leggen. Dat heb ik dan ook genoeg gedaan dit jaar! Ik organiseerde zelf een fotomeeting in Beeckesteijn en schoot af en toe wat mee tijdens de workshops die ik gaf.

Bokt9

Boudoir shoot

Begin dit jaar deed ik iets heel erg spannends, ik had een boudoir shoot. Ik wilde dat al heel lang eens uitwerken en toen kwam Emma naar me toe met dit idee. We hebben al vaker samen gewerkt, en het is altijd heel gezellig, dus samen durfden we het aan. In haar kamer hebben we de hele middag gelachen, gegeten en geshoot!

Bokt10

High Fashion

En dan als laatste, een hele gave fotomeeting waar Jis, van Bokt, zelf jurken voor in elkaar geknutseld had! Mijn eerste poging tot high fashion.

Bokt11

En dat was 2015 alweer! Het is voorbij gevlogen. Ik ga 2016 in met weer hele gave vooruitzichten. Een half jaar Zweden waarin ik hoop het noorderlicht vast te leggen, we gaan naar Lapland en ik ga een reis maken naar Sri Lanka. 

Op fotografie gebied – MHilariusFotografie

Dit jaar was het erg druk. Iets te druk bleek. Daarom wil ik in Zweden goed na gaan denken hoe ik volgend jaar wil gaan inrichten. Ik heb dit jaar heel erg veel workshops gedaan en weinig fotoshoots (als je het naast elkaar zet was 75% workshop, denk ik). 

Ik vind workshops geven leuk, maar fotoshoots zijn toch de kern van waar ik voor sta. Ik wil dus proberen die aandacht weer ietsjes terug te verschuiven. En het lijkt me wel heel tof om weer eens een concept uit te werken. Daarnaast hoop ik een begin te gaan maken met bruiloftfotografie. 

MHilariusTutorials

Zoals gezegd, misschien iets minder workshops. Op mijn blog wil ik gewoon gaan door posten, en iets meer aandacht geven aan video tutorials, omdat ik dat toch wel erg leuk vind. 

Daarnaast heb ik dit jaar alweer mijn tweede videoserie voor Photofacts gemaakt. Vanaf 2016 zullen jullie ook regelmatig artikelen van mijn hand zien verschijnen op Photofacts.nl! 

MHilariusDesign

Sommigen van jullie weten dit misschien niet, maar ik volg een design opleiding, en volgend jaar studeer ik al af. Daarom wil ik me vanaf dit jaar meer gaan focussen op design. Dit houd in dat ik mijn blog wat meer in één stijl wil maken (is het andere lettertype je al opgevallen? 😉 ), maar ik wil ook gaan beginnen met logos ontwerpen. Ik zal vanzelf een oproepje plaatsen op Facebook als dat zo ver is, dus als je iets wil, hold on to it! 🙂 

Dat zijn zon beetje mijn plannen voor 2016. Ik heb er zin in en ben benieuwd welke verassingen er op mijn pad gaan komen. 

Wat zijn jullie plannen voor 2016? 

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Beantwoorden

  Kees

  31 december 2015

  Hallo Marit,

  Ontzettend gave activiteiten allemaal. Ik wens je natuurlijk heel veel succes en vooral ook plezier in Zweden en op je trips en bij alles wat verder op je pad komt, want dat zal weer meer dan genoeg te gekke dingen zijn.

  Ik zelf ga mijn hondenfotografie op een nog hoger niveau proberen te krijgen met andere technieken c.q. belichtingen et cetera. En daarnaast gedragsbegeleiding/ therapie voor hond en baas verder uitbouwen. Verder nog heel veel andere ideeen en plannen, waar je genoeg over gaat horen mocht t allemaal lukken.

  Heel veel succes komend jaar.

  Groeten

  Kees van Sundert
  Inspiredbybandhuhondenfotografie en dogcases.nl

 2. Beantwoorden

  Bernette

  31 december 2015

  Wat een gaaf overzicht. Je maakt zulke gave foto’s! Ik ben heel benieuwd naar je bruidsfotografie en ook naar je logo’s.

  Op naar 2016, opdat al je plannen werkelijkheid mogen gaan worden!

 3. Beantwoorden

  José

  1 januari 2016

  Leuk overzicht! Ook leuk om te weten waar je komend jaar naar toe wilt werken. Gelukkig nieuwjaar!
  X

 4. Beantwoorden

  Helga Klein

  2 januari 2016

  Hoi Marit,
  Wat word ik vrolijk van jouw enthousiasme! Een ontmoeting met jou staat op mijn lijstje voor 2016… Maar ik geloof dat ik nu naar Zweden moet ? Veel plezier. Het ga je goed.
  Groetjes Helga

LEAVE A COMMENT