• No Products in the Cart

Ik ga vandaag naar IJsland

Vliegen naar ijsland

Foto door Arnold van Wijk

Het is zo ver hoor, na jaren dromen ga ik gewoon echt de reis naar IJsland maken! Vanavond vertrek ik, samen met 5 andere super leuke fotografen voor 13 dagen naar IJsland.

Vorige zomer ontstond bij mij het definitieve idee om zelf een reis te gaan maken voor de zomer 2015. Al heel snel kwam daar IJsland als beslissing, een fotografie reis zou het gaan worden. Ik heb flink gezocht naar bestaande reizen maar kwam er al snel achter dat enkel wat oudere mannen mee gingen. De doelgroep was helaas niet echt de mijne. Na wat twijfelen besloot ik toch dat ik dat niet ging doen, en heb ik een berichtje op het forum Bokt.nl geplaatst. Dat ik graag naar IJsland wilde, en mensen zocht om met mij mee te gaan. Binnen no time reageerden twee hele enthousiaste collega-fotografen, Richard en Yvette. Ik had meteen een klein groepje bij elkaar! Toen ben ik gaan mailen met tientallen organisatoren en ijsland liefhebbers.

Nu, maanden later, ligt er een prachtige reis voor ons klaar, geregeld door de twee broers Arnold en Edwin van Wijk. Alle spullen zijn inmiddels gekocht, de tas is ingepakt, de excursies zijn geboekt. Het is gewoon eindelijk zover!

De route

Schermafbeelding 2015-07-15 om 20.36.41

De namen van de plaatsen zeggen de meeste van jullie niets, als je ze al kunt uitspreken, dus die laat ik even achterwege, haha. Het komt erop neer dat we telkens een nacht of 2 a 3 ergens blijven, en verder constant onderweg zijn. We beginnen vannacht meteen. Het is midzomernacht, dus het wordt niet donker in IJsland. Vanavond laat komen we aan in IJsland en onderweg naar ons hotel gaan we meteen wat fotostops maken. Morgen begint onze reis dan echt, en blijven we nog even in de golden cirkel (waar de meeste toeristen blijven). Na twee dagen gaan we daar uit, en reizen we verder. Onderweg stoppen we steeds op verschillende plekken. We zullen langs gletsjers komen, langs de zwarte stranden, langs ijsmeren en natuurlijk talloze watervallen.

Een foto gemaakt bij een van de vorige fotografiereizen van Arnold en Edwin

Een foto gemaakt bij een van de vorige fotografiereizen van Arnold en Edwin

Na 10 dagen zullen Arnold en Edwin vertrekken naar huis en hebben wij zelf nog 4 dagen in Reykjavik. In deze dagen zullen we onder andere uitgaan, naar de Blue Lagoon, een buitenrit maken op ijslanders, en Yvette en ik willen gaan snorkelen in een kloof.

snorkeling-tour-between-continents-0

Wat nu met je blog?

Ik heb het gigantisch druk gehad de laatste tijd, dus ik heb niet zo ver vooruit kunnen werken als ik had gewild. Na IJsland ga ik nog eens op vakantie, dus ik heb besloten mijn blogposts een beetje te spreiden. In plaats van op maandag en donderdag een post, komt er deze 2/3 weken enkel op donderdag een post.

In IJsland zal ik gaan vloggen! Ik ga dus een video dagboek bijhouden van onze reis achter de schermen, en die zal ik proberen te uploaden zodra ik ergens internet heb. Of ik daar tijd, en verbinding, voor heb dat weet ik niet. Verwacht dus sowieso op donderdag een blogpost, en afhankelijk van mijn bereik af en toe een IJsland update!

Al met al, ik heb er echt ONWIJS veel zin in, ik kan echt niet wachten. Het gaat de reis van mijn leven worden, nu al. Tot heel snel, en hopelijk met heel veel gave foto’s!

Ivm met oa de zomervakantie ben ik tot eind augstus verminderd of niet bereikbaar. 

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Beantwoorden

  kees van sundert

  16 juli 2015

  een hele fijne vakantie en heel veel fotoplezier gewenst. Zal je vloggen met belangstelling volgen

 2. Beantwoorden

  Henk

  16 juli 2015

  Een hele fijne vakantie en maak daar mooie foto.s

 3. Beantwoorden

  Nailfinity

  16 juli 2015

  Heel veel plezier in IJsland!! Leuk dat je gaat vloggen!

 4. Beantwoorden

  Nayomie

  16 juli 2015

  Veel plezier!

 5. Beantwoorden

  Juudith

  16 juli 2015

  Echt super veel plezier! volgens mij word het een reis om nooit te vergeten! Ik ben super benieuwd en leuk dat je gaat vloggen!

 6. Beantwoorden

  Yasmine

  16 juli 2015

  Wat een droomreis <3 Geniet ervan, maar dat zal zeker geen probleem zijn haha! Ben ontzettend benieuwd naar alle prachtige foto's die je meebrengt van dit mooie land 🙂

 7. Beantwoorden

  Elja Trum

  16 juli 2015

  Heel veel plezier in IJsland!
  En doe de groeten aan Edwin namens mij. 🙂

 8. Beantwoorden

  Wouter

  22 september 2016

  Hoi Marit, we zijn net terug van IJsland, dank voor deze tips en inspiratie, hebben er een fantatische IJsland reis van gemaakt, … blogs online zijn echt de inspiratiebron voor ons, voor mensen die ook naar IJsland willen heb ik alvast een leuke en alternatieve reisgids gevonden die we graag delen http://shop.themediabay.be/nl/reisgidsen/ijsland-rondreis zeker eens proberen, je kan hem gratis inkijken

LEAVE A COMMENT