• No Products in the Cart

De fotografie TAG

Het verbaasde me al, hoe kon er geen fotografie TAG zijn?! Gelukkig heeft Evelien van Fotografille.nl daar verandering in gebracht en doet fotograferend Nederland nu massaal mee aan de fotografie tag. Ik kan natuurlijk niet achter blijven.. 😉

Wat was je eerste eigen camera?

Mijn eerste echte eigen camera was de Canon 650D. Ik fotografeerde hiervoor met de Sony Alpha 100 van mijn vader, maar dat was best een oud model en de ruis was echt verschrikkelijk. Toen op de FotoAcademie voelde ik mezelf een beetje een sulletje met zo’n oud model, en toen heb ik besloten om zelf een camera te kopen. Vanaf daar is het geld uitgeven eigenlijk begonnen.

Waar maak je de meeste foto’s van?

Pfoe, lastige vraag.. Bij mij is het heel afwisselend. Ik begon met bijna alleen maar paarden, maar nu fotografeer ik intussen van alles. Op vakantie ben ik vrijwel alleen maar met landschappen bezig, maar qua fotoshoots focus ik me nu voornamelijk op mensen.

collage diafragma landschap
Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?

Pas sinds ik sinds vorige maand een nieuwe telefoon heb zijn mijn foto’s een beetje toonbaar, dus ik ben nog helemaal niet thuis in de smartphone-fotografie-wereld. Ik bewerk al mijn foto’s tot nu toe gewoon met Instagram, dat vind ik al leuk zat, haha. Soms haal ik ze nog even door Photoshop heen, als ik het echt een hele leuke foto vind.

Wat je favoriete zelfgemaakte foto?

Ik heb hier echt veel over na gedacht maar ik weet het echt niet.. De foto van de zonsondergang bij de Grand Canyon is nog altijd wel een favoriet, omdat ik toen nog geen flauw benul had wat ik aan het doen was en toch deze foto eruit kwam. Ook het overweldigende gevoel wat ik toen had, aan de rand van zoiets groots speelt wel mee. Maar ook de foto’s van de fairytale meeting, de foto van Daisy als prinses met Miralda op het strand en alle puppy’s, de melkweg in Zuid-Afrika.. Zelfs de schildpad uit Curacao heeft een plekje, ook al is de kwaliteit verschrikkelijk. Ik kan écht niet kiezen!

Schermafbeelding 2015-02-26 om 03.06.42
Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Op een gewone dag eigenlijk maar 1 a 2 denk ik? Met mijn telefoon, en dat is dan nog omdat ik elke maand op deze blog een overzichtje plaats. Ik zit gewoon de hele dag op kantoor of op school, en dan valt er weinig te fotograferen. Op een dag dat ik een shoot heb kom ik dan weer gemakkelijk aan de 2000 foto’s. Dat trekt het weer een beetje recht 🙂

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

Oh, waar niet? Haha! Ik heb nog een flinke lijst. IJsland staat bovenaan mijn lijstje, en gelukkig mag ik daar deze zomer dan eindelijk naar toe. Maar ook Canada, Alaska, India, Nieuw Zeeland, Australië, Chili, Argentinië.. Moet ik nog doorgaan?

Aan welke fotografietip heb je het meeste gehad?

Ik heb echt tientallen boeken en websites gelezen en bekeken, maar de tip waar ik het meest aan heb gehad is denk ik ‘durf te experimenteren’. Ik wist op een gegeven moment niet echt wat ik nou moest met mijn foto’s, het was altijd ‘net niet’. Toen ben ik gaan experimenteren met effecten. Achteraf gezien zag het er niet uit en is het een wonder dat mensen het mooi vonden, maar daardoor sta ik nu wel waar ik nu ben. Durf risico’s te nemen, ga op je gevoel af en wees niet bang om eens te falen!

Facebook
Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Op heel veel manieren! Ik blog natuurlijk hier, maar deel ze ook op Facebook, Instagram, op Bokt, op Girlscene, op 500px en op Zoom.nl. Om mijn eigen portfolio website niet te vergeten.

Ik nodig al mijn andere collega fotografie-bloggers de tag ook in te vullen!

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Beantwoorden

  Deborah

  25 mei 2015

  Wat een leuke invulling aan de tag!
  Ik zou, als ik jou was, ook geen keuze kunnen maken tussen een favo foto’s. Een heel hoop platen zijn zo gaaf…

  Misschien neem ik hem ooit nog eens van je over.

 2. Beantwoorden

  Roshelle

  25 mei 2015

  Echt superleuk om te lezen. Grappig dat je op een normale dag maar 1 of 2 foto’s maakt!

 3. Beantwoorden

  Michiels jozef

  9 februari 2016

  Dag Marit, in een video “zachre sfeer in photoshop” gebruikt u “een zonnetje”.
  als ik goed heb begrepen kan ik dat vinden op u blog.
  Na lang zoeken ………niet gevonden. kan u mij de link doorsturen a.u.b. en mag ik dat gebruiken voor bewerkingen in mijn foto’s.

  reeds dank op voorhand.
  jozef

  • Beantwoorden

   Marit

   9 februari 2016

   Hoi Jozef,
   Je kunt een tutorial vinden waarbij je hem zelf kan maken op mijn blog. Wil je mijn zonnetje hebben, dan kun je hem kopen met het preset pakket! Daar zit hij bij in 🙂

LEAVE A COMMENT