• No Products in the Cart

How to: Extra haar toevoegen in Photoshop

voording haar
Ik was ontzettend blij met de liggende foto’s van model Mara Hofland, maar ik vond het lelijk dat je het gras erdoorheen zag. Er moest wat extra bijkomen! In onderstaand filmpje laat ik zien hoe je dat kunt doen.

Eigenlijk is het heel simpel! Je hebt een stuk haar nodig om te kopiëren. Als je geen mooi stuk kunt vinden in je huidige foto, kun je een andere foto gebruiken.
Vervolgens plak je dat stuk haar waar je het wil hebben. Ik zet vervolgens de dekking wat lager zodat ik kan zien wat eronder zit. Op deze manier kan ik de stukken weggummen die ik niet wil hebben.
De bloemen kun je stuk voor stuk weg gaan gummen, maar dat is erg veel werk en het wordt waarschijnlijk niet zo mooi. Daarom heb ik ze gewoon eroverheen geplakt.
Ik selecteerde de laag waar de bloemen zichtbaar waren en selecteerde de bloemen met de ‘Snelle selectie’ tool. Dat gaat heel makkelijk. Vervolgens klik op ctrl + c om de geselecteerde bloemen te kopiëren.
Ik klik op de laag van het haar, en vervolgens op ctrl + v, zodat ze op een laag boven het nieuwe haar geplakt worden. En daar heb je de bloemen weer terug alsof er niets gebeurd is!
Ik heb telkens het stuk haar gekopieerd en opnieuw geplakt, zodat het helemaal rondom haar hoofd zou vallen.

Het is super makkelijk om wat extra haar toe te voegen wanneer je het nodig hebt 🙂

2 augustus 2014

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Beantwoorden

  Juudith

  25 juli 2014

  okaay deze zet ik even bij mijn favorieten haha! super handig zeg!

 2. Beantwoorden

  Tjitske

  7 augustus 2014

  Handig! haha

LEAVE A COMMENT