• No Products in the Cart

Befores & Afters van de fairytale shoot

voording
Het leek me leuk om eens wat foto’s naast elkaar te zetten om te laten zien wat ik allemaal bewerk en welke mogelijkheden er eigenlijk zijn. Kijk mee!
Ik wil vooral laten zien wat je allemaal kunt bedenken en uitwerken. Soms is het gewoon leuk om net even wat extra’s met de foto te doen, of om iets heel geks uit te werken. Niks is te gek, alles kun je proberen! Soms bedenk ik ideeën en terwijl ik het dan fotografeer ziet het er een beetje belachelijk uit, zoals al die modellen die met hun vinger uitgestoken staan en doen alsof er een vlinder op zit. “Is dit wel echt een leuk idee..” denk ik dan. En “Gaat het me wel lukken om daar een fatsoenlijke vlinder op te krijgen?”. Niet al mijn ideeën werken, wat mislukt is laat ik gewoon niet zien, haha. Maar sommige dingen komen er nog leuker uit dan ik verwacht had.

PicMonkey Collage

Zoals ik hierboven al beschreef wilde ik graag iets met vlindertjes doen. Ik liet de modellen poseren met een vingertje omhoog, alsof er een vlindertje op zat. Deze wilde ik dan later in Photoshop erin bewerken. Dit ging eigenlijk makkelijker dan ik had gedacht. Ik vond een mooie vlinderfoto, knipte de vlinder uit, en veranderde zijn kleuren zodat hij mooi in de foto zou passen. Daarna plaatste ik hem op de modellen, waarbij ik hem ietsjes vervaagde zodat hij beter overliep in de achtergrond. Bij de pootjes maakte ik hele kleine schaduwtjes zodat het iets echter zou lijken.
PicMonkey Collage2

Jennefer, de fotograaf waar ik mee samen werkte, had een lampje mee genomen. Meteen kreeg ik allerlei ideeën, het moest donker en dan zou dat lampje tussen de bomen door schijnen, en ik wilde vuurvliegjes en vlindertjes. Magic everywhere! Nou bleken die vuurvliegjes nog een flinke uitdaging, en het donker maken was ook lastiger dan het in mijn herinnering was. Alsnog ben ik wel erg tevreden met het resultaat. Hier komt een tutorial van binnenkort!
PicMonkey Collage3 PicMonkey Collage4 PicMonkey Collage7

Bij de volgende foto had ik eigenlijk nog niet echt in mijn hoofd wat ik wilde doen. Het bos leende zich wel voor een donker sfeertje, maar ik wilde niet nog eens iets met het lampje doen. Ik heb uiteindelijk besloten het gewoon ietsjes donkerder te maken om haar heen, voor een mysterieuze sfeer.
PicMonkey Collage5

De volgende foto’s heb ik gewoon ietsjes aan sfeer toegevoegd, voor een wat aparter en minder standaard effect.
PicMonkey Collage6 PicMonkey Collage8

Bij de laatste foto (deze is overigens met mijn gewonnen digitale camera, de Canon S120 gemaakt) vond ik het zonde dat je dat half zwarte dode gras zat. Ze moet meer haar, dacht ik. Uit een andere foto waar haar haar wat beter lag heb ik wat haar gestolen en hier op geplakt. Ook van deze foto komt binnenkort een tutorial.
PicMonkey Collage9 verscil mara haar

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om zo de resultaten naast de originele foto’s te zien!

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Beantwoorden

  Christa

  3 juli 2014

  Wat een prachtige modellen zeg! En natuurlijk prachtig werk van jou kant.

 2. Beantwoorden

  Dinja

  3 juli 2014

  Wauw wat een mooie foto’s zeg!! Ik ben heel benieuwd naar je tutorial van het donkerder maken + de vuurvliegjes!

 3. Beantwoorden

  Alexandra (ILUMUOTI)

  8 juli 2014

  Wauw, heel gaaf om te zien! Ik zou zo graag beter worden in bewerkingen, haha! 😉

 4. Beantwoorden

  Juudith

  14 juli 2014

  super leuk om te zien! ik krijg altijd zoveel inspiratie om ook dingetjes te gaan bewerken in photoshop hihi! heel gaaf!

LEAVE A COMMENT