• No Products in the Cart

Mijn leven backstage: Februari – Studeren in Zweden

plog

Februari is voorbij, wat betekent dat ik alweer bijna op de helft ben van mijn Zweden avontuur! In februari begonnen de echte lessen, ging ik naar Lapland en kwam mijn vriendje eindelijk op bezoek!
Schermafbeelding 2016-03-02 om 22.09.08

1. We beginnen de week met een huisfeestje. Deze hebben we eigenlijk elke week in Nacksta, een buurt waar veel studenten wonen. 2. Candy World! Een gigantische snoepwinkel op de grote winkelboulevard in Sundsvall. 3. Omdat we hier geen modellen hebben besloten Anne en ik een zelfportretten-sessie te houden. Anne werkte een donker idee uit, en ik ging voor een boudoir-achtige shoot. 4. Door mijn vriend zit ik nu ook aan Hearthstone. Who’s with me? 😀Schermafbeelding 2016-03-02 om 22.08.20

1. Weer een keertje skiën met Anne! Lekker, zo’n skigebiedje op een kwartiertje met de bus. 2. We besluiten naar een vissersdorpje te gaan en daar staan we heerlijk op het strand bij -15. Toch wat anders dan thuis.. 3. De zonsondergang bekijken! 4. Het eerste blok is afgelopen met Journalistiek. Ik eindig met een C, wat ongeveer gelijk is aan een 7/8 in Nederland.

Schermafbeelding 2016-03-02 om 22.11.55

1. Ik kreeg ineens allerlei berichtjes van jullie dat mijn foto in de Zoom staat. Super leuk! Mijn moeder kocht hem in Nederland voor  me en stuurde deze foto door. 2. Ik ben begonnen met logo opdrachtjes! Dit was de eerste ontwerpronde voor IHS fotografie! 3. Hier in Zweden doen ze alles wat ook maar enigszins smeerbaar is in een tube. Kan gewoon. 4. En toen was het tijd voor de Lapland reis!! Er volgt binnenkort een aparte post met foto’s en een vlog, maar hier kun je alvast wat snapshots zien.

Schermafbeelding 2016-03-02 om 22.17.09

1. We gaan naar een echt IJshotel. Het word elke winter weer opnieuw opgebouwd en je moet zo’n 2 jaar van tevoren reserveren als je hier wilt slapen. Een nachtje kost zo’n €1000,-. Dan heb je één rendierdekentje op een ijsbed, en je kamer is -5 graden. 2. Op de sneeuw scooter! Heeeeel gaaf. 3. De terugweg doen we wat rustiger aan, op een hondenslee! 4. Ook gaan we nog een dagje de grens over naar Noorwegen. Een heel ander landschap, ook al is het zo dichtbij.

Schermafbeelding 2016-03-02 om 22.12.50

1. Op de laatste dag mogen we iets heeeeeel gaafs doen, namelijk een bevroren waterval beklimmen!! Er waren maar 6 plekken en we zijn de mazzelaars geworden die dit mochten doen. Heel zwaar, maar heel leuk. 2. HET NOORDERLICHT!! We hebben er heel vaak ons bed voor uit moeten gaan en heel lang voor buiten moeten doodvriezen, maar het was het uiteindelijk allemaal waard. 3. Een heel lief rendiertje bij de Sami familie in Abisko. We mochten ze zelfs voeren! 4. Daarna was het tijd om naar huis te gaan, waar een heeeeeeeel fijn welkom op mij stond te wachten. Mijn lieve lieve vriend <3

Mijn vriend is er nog een paar dagen en dan begint het ‘gewone’ leven weer. De lessen zijn nu echt intensief, 5 dagen per week van 8 tot 5. Wel erg leuk, dus allemaal geen probleem. Vanaf volgende week krijgen we meer bezoek, en dat zal aanhouden tot halverwege april. Super leuk dus weer!

 

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Sophia Ditmarsch

  10 maart 2016

  10-03-2016
  Marit, kreeg vandaag je nieuwsbrief, maar het werkt niet.
  Groetjes

  • Beantwoorden

   Marit

   10 maart 2016

   Wat werkt niet? Ik heb geen nieuwsbrief!

LEAVE A COMMENT