• No Products in the Cart

Ik ga een half jaar naar Zweden!

Bron: www.eventstudio.com

Bron: www.eventstudio.com

Vandaag een extra blogpost met een bijzondere mededeling. Ik heb namelijk vorige week te horen gekregen dat ik vanaf januari 2016 voor een half jaar ga studeren in Zweden! Dat brengt natuurlijk een hoop veranderingen met zich mee. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor jullie als lezers! Daarom deze blogpost waarin ik het een en ander op een rijtje zet.

Wie, wat, waar?
Ik ga dus, vanuit mijn studie CMD, een half jaar mijn minor volgen in Zweden. Ik volg daar 4 vakken: Photography/film, writing for mass media, visual design, en swedish. Niet alleen een investering voor mijn studie dus, maar ook voor mijn blog! Ik zal vanaf januari 2016 tot en met juni 2016 in Zweden wonen en studeren.
Waarom?
Waarom laat ik mijn goedlopende bedrijfje achter, mijn lieve vriend, verzorgpaard, kat, familie/vrienden, mijn thuis? Het simpele antwoord is: voor de onvergetelijke ervaring die het zeker weten gaat zijn! Ik schijt nu 7 kleuren af en toe, maar ik wil dit al zo lang en weet 100% zeker dat ik spijt ga krijgen als ik het niet doe. Zweden is zo’n bizar mooi land, ik mag het noorderlicht gaan zien, sleeën met honden in lapland, wintersporten in het weekend, allerlei nieuwe mensen ontmoeten, en nog zo veel meer. Dat kan niet anders dan ongelooflijk bijzonder worden.
Wat betekend dit voor mijn fotografie en blog?
Tsja, workshops en fotoshoots zal ik een half jaar volledig stop moeten zetten. Ik kom heel misschien een keer terug in Nederland maar die dagen vul ik dan met het zien van familie en vrienden en zal ik niet aan het werk gaan. Wil je dus een workshop of shoot van mij, zal die voor januari of na juni 2016 moeten plaats vinden.
Mijn blog wil ik graag gewoon blijven onderhouden met leuke blogposts 2x per week, zoals nu ook het geval is. Internet heb je overal ter wereld, dus dat moet goed komen.
In die tijd wil ik me meer gaan focussen op mijn design, met het grote voordeel dat ook dat vanuit elk deel van de wereld kan. Dus ben je als fotograaf op zoek naar een nieuw logo, hou dat dan even vast, want wie weet wil ik die wel voor je maken.. 😉
Mails/vragen/berichtjes ga ik allemaal proberen te beantwoorden, maar je begrijpt, het gaat gewoon een beetje anders worden dan nu. Nadat ik terug kom wil ik gewoon weer verder gaan waar ik was gebleven, en hoop ik dat jullie me niet vergeten zijn 🙂 Het is ‘maar’ 5 maanden, en een groot deel van de winter zit er in, waarbij het vaak toch al wat rustiger was wat shoots en workshops betreft.
Jullie zullen er vast nog wel wat meer over gaan horen binnenkort, want ik moet vanuit mijn opleiding ook bloggen over mijn ervaringen in Zweden.
 Ik wil dus aan jullie vragen of jullie dat graag op deze blog zouden zien, of dat jullie denken ‘interesseert mij niet zo veel, houd dat liever gescheiden’. Dan weet ik of ik een nieuwe blog moet maken of niet. Laat dat weten in de comments!
Voor nu was dit het even, ik vind het super spannend, maar gelukkig heb ik nog zo’n 3 maanden om me voor te bereiden!
24 september 2015

RELATED POSTS

12 Comments

 1. Beantwoorden

  Lynn Hertogs

  26 september 2015

  Wat een kans, super!!
  In dezelfde blog zou ik wel leuk vinden.

 2. Beantwoorden

  Anne

  26 september 2015

  Wat een superkans, goed dat je deze kans aanneemt.

  Je een beetje blijven volgen in dit blog zou leuk zijn.
  Ik wens je al vast heel veel succes met de opleiding in Zweden.

  Anne

 3. Beantwoorden

  Marlotte

  26 september 2015

  Wat tof! Ik heb vorig jaar mijn minor gedaan in Finland en dat was ook echt ontzettend leuk. Oh, en Lapland is zo mooi en magisch.

 4. Beantwoorden

  Paul de Vries

  26 september 2015

  Marit,
  ben nu al nieuwsgierig naar je eerste blog uit Zweden!

 5. Beantwoorden

  Astrid

  26 september 2015

  Super GAVE kans, doen! half jaar is zo om en een grote ervaring rijker!
  Vind het leuk om je te volgen.

 6. Beantwoorden

  Jennifer

  26 september 2015

  Supergaaf dat je dit mag gaan doen!

 7. Beantwoorden

  Carola

  26 september 2015

  Graag in deze blog vindt het heel leuk om je te volgen en ik wou dat ik vroeger de kansen had gehad die jij nu heb.
  Have fun in Zweden! ?

 8. Beantwoorden

  Ingrid van Kuijk

  26 september 2015

  ja natuurlijk wordt het een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen !!!!! en ja natuurlijk wil ik je blog blijven lezen wat dacht je dan, kunnen we ook een beetje meegenieten van je avontuur daar. Ik wens je nu alvast veel voorpret !, Groetjes, Ingrid

 9. Beantwoorden

  Lieke

  27 september 2015

  Heel gaaf 😀 Ik volg je!

 10. Beantwoorden

  Kaartjeschrijft

  27 september 2015

  Wat een super gave mogelijkheid en ervaring zeg!
  Ik ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen, wil zelf ook heel graag eens naar zweden.
  Dus zeker blijven bloggen met mooie plaatjes & ervaringen!
  Heel veel succes en plezier met je studie daar!

 11. Beantwoorden

  ilse

  27 september 2015

  Wat ongelooflijk gaaf zeg! Dit is echt een super kans, geniet er van!

 12. Beantwoorden

  henriette kok

  29 september 2015

  Heel gaaf, krijg je geen spijt van!!
  Zie uit naar je Zweedse-blogs!

LEAVE A COMMENT