• No Products in the Cart

Het beste werk van.. Xiaona

DSC_0183

De tweede editie alweer, vandaag met het werk van de 17-jarige Xiaona!

Schermafbeelding 2014-04-12 om 17.21.28

Wie is Xiaona?
Mijn naam is XiaoNa, ik ben 17 (bijna 18) jaar oud en fotografeer sinds 3 jaar.  Hiervoor fotografeerde ik niet zo veel, ik ben begonnen omdat ik een spiegelreflex camera kreeg door mijn overgang van 2 mavo naar 3 havo. ‘

Met welke apparatuur fotografeer je?
Ik fotografeer met de Nikon D3100, toen nog vrij nieuw en nu een oud model maar nog steeds prima! Deze camera kreeg ik samen met de 18-55mm kitlens.
Gelukkig heb ik nu de NIKKOR 70-300mm f/4-5.6, prima lens tot nu toe, al zou ik graag ooit de 70-200mm F2.8 willen kunnen aanschaffen!

Wat fotografeer je het liefst?
Ik fotografeer denk ik het liefst paarden, gewoon omdat ik het altijd leuk vind met ze te werken.
Paarden heb ik altijd al leuk gevonden maar leef er zelf niet tussen dus als ik eens bij ze ben is dat altijd leuk haha!

Is er een fotograaf die jou echt inspireert?
De foto’s van Nyckle en van den Oord fotografie vind ik altijd erg gaaf! Ik kijk graag naar hun foto’s voor inspiratie of tips voor mezelf. Een ‘echte’ fotograaf uit een ander land ken ik eigenlijk niet zo goed, hou het nu even binnen Nederland.’

Is er nog iets wat je in de toekomst heel graag wil fotograferen?
Sowieso op safari wilde dieren, de big5! Dat zou ik heel graag nog een keer willen. Of naar een tropische plek gaan en daar foto’s maken, lijkt me gek genoeg echt geweldig!

DSC_0183
Bij deze foto van het koppel in de avond zon wist ik meteen dat deze 1 van de 3  was. Ik ben echt enorm blij met de serie die ik toen gemaakt heb, zeker omdat dit de eerste keer was ‘echt’ serieus mensen voor mijn lens te hebben! Ik heb hem gemaakt door heel fijn in de planten te gaan zitten met mijn lens er half in de planten, ik wist gelukkig heel goed wat ik wilde, deze foto. Ik hou van sfeerfoto’s, op de avond van de reportage was ze zon heel mooi dus er hoefde vrij weinig bewerkt te worden voor de sfeer, dat maakt de foto voor mij nog beter.

Valerie bewerkt door nadine[c]
Dit is mijn favoriete foto! Ik had toen nog maar net mij camera en vroeg een vriendin of ik haar hondje mocht fotograferen. Ik wist helemaal niks van fotografie en daarom stond ik vlak voor haar neus met de camera, goed uitgepakt gelukkig! Helaas is het hondje pas overleden. De foto hangt nu mooi in de huiskamer bij hun. Ben gewoon heel blij met het moment van de foto en de nabewerking, echt mijn top foto!

DSC_0198
De 3e foto kiezen vond ik aardig lastig, het is de foto geworden van American Paint Horse Rayo, wat een prachtig dier is dat! Wat ik zo mooi aan deze foto vind is de uitdrukking van Rayo samen met zijn eigenaresse, perfect getimed shot. Ik ben door de mooie egale blauwe lucht als achtergrond extra blij met deze foto. Toen ik de foto maakte stonden ze op een heuvel en ik iets lager, dat gaf een mooie kijk van onderaf.

Wil je meer van het werk van Xiaona zien? Bekijk dan haar website.

15 april 2014

RELATED POSTS

0 Comments

 1. Beantwoorden

  Juudith

  22 april 2014

  Mooie foto’s maakt ze! Mooie bewerking ook!

  • Beantwoorden

   Juudith

   22 april 2014

   Ooh en de link naar haar site doet t bij mij niet..

 2. Beantwoorden

  maritkaty

  22 april 2014

  Dankjewel voor het melden! Hij werkt nu wel 🙂

 3. Beantwoorden

  NinFotografie (@NinFotografie)

  22 april 2014

  Mooie foto’s!

 4. Beantwoorden

  Senna

  22 april 2014

  Heel erg mooi! vooral de eerste foto vind ik prachtig.

 5. Beantwoorden

  Deborah Hamar

  26 april 2014

  De eerste foto is echt prachtig!!!

LEAVE A COMMENT