• No Products in the Cart

Mooie fotografie locaties in Nederland

mooie fotografie locaties

Mijn blog mag dan inmiddels wel vol staan met landschapsfoto’s vanuit IJsland, Nederland heeft ook heel veel moois te bieden! De duinen, de hei, het strand, Nederland is zo ontzettend divers. Dus nu het nog net een beetje in bloei staat allemaal, deel ik wat leuke fotografie locaties met je!

De veluwe

Beetje obvious natuurlijk, maar wel een hele mooie locatie. Niet alleen voor landschappen, maar ook zeker voor wildlife! Het gebied is voor Nederlandse begrippen vrij groot, en er zijn dus ook hele stukken waar je geen mens tegen komt. Waan je je echt even in de ‘wildernis’. Ook zeker mooi om het najaar te doen, een zonsopgang of -ondergang meepakken! Als je nu gaat, kun je de hertenbronst fotograferen die nu in volle gang is. Zorg dan dat je rond een uur of 4 klaar staat met je camera en statief. Waar is niet te missen, je ziet vanzelf waar je moet zijn door de 30 fotografen langs de weg.

Foto door Fotografie Egmond

Foto door Fotografie Egmond

Kootwijkerzand

Kootwijkerzand ligt in Gelderland en is een duingebied. En niet zomaar een, maar de grootste van Europa! Het valt onder het park De Veluwe, dus je kunt dit meteen even mee pakken. Voordeel is dat je hier minder omgevingslicht hebt, en je misschien dus wel de sterrenhemel kunt vastleggen..

Foto door Mark Leeman

Foto door Mark Leeman

Leersumse plassen

De Leersumse Plassen liggen op de Utrechtste Heuvelrug. Maar niet alleen water, ook naaldbossen en loofbossen heb je in Leersum, dus best een gevarieerd stukje natuur. Ideaal voor fotoshoots, maar ook zeker voor natuur fotografie. Absoluut mooi voor een zonsopgang of zonsondergang in het na- of voorjaar als de mist nog ’s morgens langzaam weg trekt. Ga wel op een windstille dag, zodat je de reflecties in het water extra goed ziet.

Foto door Jerry Brussaard

Foto door Jerry Brussaard

Oostvaarders plassen

Deze kennen jullie natuurlijk wel van de film ‘De Nieuwe Wildernis’. Onder de dierenliefhebbers nogal omstreden vanwege het kale gebied en de grote kuddes konikspaarden, maar wel zeker een bezoekje waard. Je hebt er konikspaarden, herten, koeien, en de ijsvogel!
Je kunt er wandelen, fietsen, en met de auto doorheen. Een tip is om rond het avonduur te gaan om een mooie zonsondergang te kunnen vastleggen, samen met de konikspaarden.

Foto uit De Nieuwe Wildernis

Foto uit De Nieuwe Wildernis

Amsterdamse Waterleiding Duinen

Lekker dichtbij de randstad heb je de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Een gebied waar ik inmiddels ook al een aantal keer geweest ben. Je hebt er voornamelijk herten (je struikelt er zowat over), maar ook vossen en ijsvogels. IJsvogels heb ik al eens mogen zien, maar fotograferen is erg lastig. De vos ben ik al een tijdje naar op zoek, maar tot op heden nooit gezien. Ben je ook op zoek, dan moet je bij ANWB-paddenstoel 22192 zijn! Daar zitten ze vaak, vooral in de winter.

Foto door Richard Guijt

Foto door Richard Guijt

Hebben jullie nog mooie fotografie locaties om te delen?

RELATED POSTS

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Lieke

    26 september 2015

    Haha vet! Ik ben echt precies op dat stukje geweest bij kootwijkerzand (toen met die wolfshondenshoot)

LEAVE A COMMENT