• No Products in the Cart

Enquete – de resultaten

enquete de resultaten
Jullie hebben de enquête in grote getale ingevuld, super bedankt daarvoor! Nog leuker, jullie zijn allemaal zo ontzettend lief geweest! Ik heb er veel aan gehad en ga er ook zeker dingetjes mee doen. Wil je weten wat er gaat veranderen? Lees dan vooral verder!

De dagen waarop ik post

De antwoorden op deze vraag verraste mij wel! Vrijwel iedereen is blij met de maandag en de donderdag. Hiervoor twijfelde ik om te gaan plaatsen op zondag en woensdag, omdat ik dacht dat een weekenddag erbij pakken handig zou zijn. Jullie reacties gaven echter aan dat het helemaal prima is zo, dus dat ga ik dan zo laten! Ook is 87% tevreden met de hoeveelheid van 2 posts per week, dus ook dat hou ik zo.

Soorten blogposts

Het grootste deel van jullie vind de tutorials over Lightroom en Photoshop het leukste om te lezen. Een uitslag die ik had gehoopt! Dat is natuurlijk waarin ik origineel kan zijn, want het diafragma is natuurlijk een begrip dat altijd hetzelfde is, op elke blog. Met Lightroom en Photoshop tutorials kan ik echt los gaan, dus ik ben blij dat dat door jullie ook gewaardeerd wordt! Het overgrote deel waardeert ook dat de tutorials in video vorm zijn, dus ook dit hou ik zo. Dat werkt voor mij ook het fijnst.

Daarna volgt ‘Kijk mee in Photoshop’. Super leuk, dat die rubriek heb ik nog niet zo lang! Fijn dat het zo in de smaak valt. Ook ‘Fotoshoot van begin tot eind’ is geliefd. Opvallend dat dus de top 3 voornamelijk over het nabewerken gaat. Een duidelijk favoriet onderwerp!

Over ‘het beste werk van..’ en inspiratie artikelen zijn jullie minder enthousiast. Veel geven dat ook aan bij ‘wat vinden jullie minder leuk aan mijn blog’. Ik denk dat ik deze artikelen dan ook ga afbouwen. Inspiratie artikelen deed ik sowieso al weinig, omdat ik daar ook zelf niet zo veel plezier aan beleef.

Volgende projecten

Ik was zo ontzettend benieuwd naar de antwoorden op deze vraag! Jullie kwamen met verschillende ideeën:

 • Een nieuw magazine
 • Een groepsworkshop
 • Een nieuw preset pakket
 • Een boek
 • Een rubriek waarin mensen hun foto’s kunnen opsturen en ik die voorzie van tips

Laat ik ze even allemaal toelichten.

Schermafbeelding 2016-02-10 om 23.35.25

Een nieuw magazine
Dat vind ik zeker een leuk idee, maar vanwege de verschrikkelijke administratieve rompslomp die erbij kwam kijken en die ik allemaal alleen moest doen, durf ik het niet meer aan. Van te voren moet ik inschatten hoeveel ik er ga verkopen, en ik moet ze flink duur maken om überhaupt uit de kosten te komen. Dus helaas is het niet zo rendabel voor mij.

Een groepsworkshop
Dit is eerder ook wel eens aan mij gevraagd, maar ik durf het gewoon niet aan. Ik heb het één keer gedaan (op mijn studie) en dat werkte echt niet fijn. Met allerlei niveaus en verschillende vragen schiet het gewoon niet op, en kan ik niemand eigenlijk zo goed helpen als ik zou willen.. Dus ik ben bang dat ik die (voorlopig) niet ga organiseren.

Een nieuw preset pakket
Op dit moment ben ik bezig om de preset collection ook voor Photoshop te maken, en dat is heel wat werk. Dus eerst zal die uit komen! Daarna komt er vast wel weer eens een nieuw pakket, maar wanneer durf ik niet te zeggen.

Een boek
Dit vind ik een hele leuke, waar ik stiekem zelf ook al een tijd over na denk. Het zou dan een soort ‘handboek’ worden, waarin álles staat wat je moet weten, in simpele uitleg en leuke voorbeelden. Ik weet alleen nog niet hoe ik het ga uitwerken want ik heb het geld en mogelijkheden niet om het echt als papieren boek uit te gaan geven, ben ik bang. Dus wie weet een eBook..?

De rubriek
Dit idee vind ik super leuk en wil ik gaan uitwerken! Meerderen mensen noemden dit op en hier ga ik binnenkort even voor zitten om dit uit te werken!

camera-photography-vintage-technology-large

Het cijfer

Jullie geven mijn blog gemiddeld 8,4! Wauw! Super lief, dankjulliewel!

Ik heb super veel aan de enquête gehad en heb er echt weer energie door gekregen. Jullie hebben allemaal echt zó leuk en enthousiast gereageerd, maar ook heel eerlijk op de dingen die jullie minder leuk vinden. Ik wil jullie dan ook ontzettend bedanken daarvoor, hierdoor kan ik mijn blog weer beter maken!

Als er nog meer vragen zijn waar jullie graag antwoord op willen, geef het dan aan in de comments!

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Beantwoorden

  Kim

  15 februari 2016

  Een Ebook is ook super handig kan je altijd teruglezen en uitprinten en meenemen in je tas.
  Ik zeg doen! ?

 2. Beantwoorden

  Ine Tesser

  15 februari 2016

  Ik heb de enquete niet ingevuld maar wil je wel even laten dat ik erg blij ben met je tutorials! Bedankt! Het idee van de rubriek vind ik erg leuk. Succes
  Ine

 3. Beantwoorden

  Ingrid van Kuijk

  15 februari 2016

  hoi hoi,
  een week vakantie, 2 weken ziek en 3 weken geen laptop…. (die was stuk)…reden waarom deze enquête mij dus compleet voorbij gegaan is. Jammer, ik had hem best in willen vullen Blij dus dat er vele reacties waren en zo te lezen kan ik me volledig aansluiten bij de bevindingen. Ga vooral zo door, ik geniet elke keer weer van je post.
  groetjes, Ingrid

 4. Beantwoorden

  Susan Emmen

  24 maart 2016

  Hoi lieve leuke Marit, heerlijk je Posts te volgen, zeker over materiaal en vooral over Lightroom en Photoshop. Vraagje je werkt ook van af een MacBook. Ik begin nu met foto’s te bewerken maar vind het beeld soms er klein om een foto goed te kunnen beoordelen. Wat vind jij
  Ik begin met Lightroom, dankzij jouw tutos ben ik een heel eind op geschoten bedankt
  Groetjes ga zo door Susan

  • Beantwoorden

   Marit

   24 maart 2016

   Dankjewel!
   Het hangt denk ik van persoonlijke voorkeur af. Ik heb een 13 inch laptop. Aan het begin vond ik het echt heel klein, maar nu weet ik niet beter. Ik vind 13 inch wel echt de minimale grootte om jets goed te beoordelen, veel kleiner moet het niet worden. Maar met mijn laptop gaat het prima! Retina scherm helpt natuurlijk ook 🙂

   • Beantwoorden

    Susan Emmen

    29 maart 2016

    Tof, bedankt. Je hebt misschien wel een sterkere machine dan de mijne. Wilde wel even zeggen dat je blog mij veel helpt en ik ook dankzij je duidelijke uitleg mij enthousiast maakt. Sterke en nog bedankt

LEAVE A COMMENT